keresés a weboldalon

Belvárosi egészség- és sportnap

Zalaegerszeg címer
Hírek

Belvárosi egészség- és sportnap

2009 november 16 - hétfő
Egészség- és sportnapot rendezett a közel egy éve alakult Belvárosi Lakóterületi Sport Club az Ifjúsági és Sportcentrum területén. A délelőtti megnyitó alkalmával avatták azt a 10 millió forint érétkű beruházást, mely során aszfaltos út és parkoló épült.

Gáspár László, az LSC elnöke, az XXL Fitness Wellness Központ igazgatója elmondta, sokfajta sportolási lehetőséget nyújt az a hét szakosztály (fallabda, karate, aerobic, testépítés és fitnesz, tánc és fitnesz, boksz, tenisz), melyekből választhat a környék lakossága. Egyesületként pályázat adta lehetőségekkel élve mindezek technikai feltételei még tovább javíthatók lesznek. Ezért is határozta el a tíz alapító tag, köztük önkormányzati képviselők és iskolaigazgatók az egyesület létrehozását.

Rigó Csaba, az önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke elismeréssel szólt arról a több éves törekvésről, mely a nehéz anyagi körülmények ellenére az egészséges életmód és a sport éltetésére törekszik. Mint mondta, az önkormányzatnak kötelessége ennek infrastrukturális feltételeit megteremteni. Ennek egy része az út- és parkolóépítéssel megvalósult, de még további fejlesztésekre is szükség lesz.

Balaicz Zoltán, a térség önkormányzati képviselője, a Belvárosi LSC alelnöke reméli, hogy hagyomány teremtődik az egészség és sportnapból, mely során az érdeklődők ingyen kipróbálhatják a centrumban kínált lehetőségeket, megismerkedhetnek az edzőkkel és így pontosabb kép alakul ki az igényekről is.

A tagok számára egyébként egész évben kedvezményeket kínálnak, ennek pontos feltételit a szakosztályok vezetőivel a közeljövőben egyeztetik. A legközelebbi nagyszabású, kulturális programokkal összekapcsolt rendezvényt tavasszal tartják majd.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: