keresés a weboldalon

Belvárosi Egészség és Sportnap

Zalaegerszeg címer
Hírek

Belvárosi Egészség és Sportnap

2011 április 04 - hétfő
Több száz fiatalt és idősebbet mozgatott meg vasárnap a harmadik alkalommal meghirdetett Belvárosi Egészség és Sportnap. A programokat idén is a Belvárosi Lakóterületi Sportklub szervezte. A költségekhez a város önkormányzata is hozzájárult.

Balaicz Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője maga is részt vett a sportnapon. Elégedetten nyilatkozott a rendezvényről.

– 2008-ban azért hoztuk létre a Belvárosi LSC-t, mert minden peremkerületben volt már lakóterületi sportklub, a belvárosban élő fiataloknak viszont nem akadt szervezett sportolási lehetőségük. Az XXL Fitness és Wellness Központtal, a teniszezőkkel, súlyemelőkkel, valamint a helyi sportintézményekkel együttműködve hívtuk életre a Belvárosi LSC-t, amely aztán 2009-ben megrendezte az első belvárosi sportnapot – emlékeztet Balaicz Zoltán. – Úgy gondolom, 2011-re egy nagy városi rendezvénnyé nőtte ki magát ez a kezdeményezés, ezért támogatja anyagilag is a sportnapot az önkormányzat.

Örömmel nyugtázta a résztvevők számát Gáspár László, a Belvárosi LSC elnöke is. A legtöbben az aerobic különböző fajtáinak hódoltak a sportnapon, de sokan választották a futást, a teniszt és az erősítést is hétvégi kikapcsolódásul.

– Kitűnő az idő, rengetegen sportolnak, és úgy látom, mindenki mosolyog, vagyis jól érzi magát. És ez a lényeg: jókedvűen sportolni, tenni egészségünkért! Úgy érzem, elérte célját a rendezvény – fogalmazott Gáspár László.

Ami a folytatást illeti: nincs ok az aggodalomra! Jövőre is biztosan megrendezi a belvárosi egészség és sportnapot a Lakóterületi Sportklub.

– frau –

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: