keresés a weboldalon

Bemutatkozik a jövő (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bemutatkozik a jövő (Videó)

2018 május 24 - csütörtök
Második alkalommal rendeznek járműipari és logisztikai konferenciát Zalaegerszegen, a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban. A kétnapos esemény – ahol a legújabb elektrotechnikai fejlesztéseket mutatják be – mindenki számára ingyenes.

Az egész ország profitál abból, hogy a zalaegerszegi tesztpályán a világ legmodernebb digitális hálózatát építik ki – emlékeztetett Kara Ákos. Az államtitkár hozzátette: a kormány jelentős előrelépést tervez az infokommunikáció terén is.

A városban jelenleg több kiemelkedő beruházás zajlik. Ezek – mint elhangzott – évtizedekre meghatározhatják a település jövőjét.

A megyeszékhely északi részén épülő, 45 milliárdos létesítményben ősszel már tesztelni szeretne egy német cég. Amennyiben minden a tervek szerint halad, év végére a pálya hatvan százaléka elkészül.

A rendezvényen közel negyven kiállító ad ízelítőt tevékenységéből. Az új autócsodák mellett lehetőség van például modern szimulátorok kipróbálására is.

A program pénteken logisztikai konferenciával zárul. A szakképzésben résztvevő tanulókat pedig pályaorientációs programmal várják.

K.Zs./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: