keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Bemutatkozik az egyetem

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bemutatkozik az egyetem

2008 január 16 - szerda
2008. január elsején egyesült a Sopron székhelyű Nyugat-Magyarországi Egyetem és a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola. Ezzel létrejött a régió legnagyobb felsőoktatási intézménye, az új Nyugat-Magyarországi Egyetem 10 karral és 22 ezer fős hallgatói létszámmal.

Az egyetem jelen van Sopronban, Győrben, Mosonmagyaróváron, Székesfehérváron és Szombathelyen. Az új intézmény központja továbbra is Sopron, míg Szombathely egyetemi centrum rangot kapott. Minderről Balaicz Zoltán, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány igazgatója, a város oktatási bizottságának elnöke beszélt Prof. Dr. Faragó Sándorral közösen tartott sajtótájékoztatón.

Az intézmény rektora bemutatta az új regionális egyetem munkáját, részletezte a képzési kínálatot és szólt az egyetem és Zalaegerszeg együttműködéséről is. Elhangzott, a következő hetekben, több városban „házhoz megy az egyetem”, ami azt jelenti, hogy különböző találkozókra várják a végzős középiskolásokat. Zalaegerszegen január 23-án, délután 15-18 óra között a Keresztury ÁMK ad otthont az egyetemi fórumnak. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: