keresés a weboldalon

Bemutatkozott az új színházigazgató

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bemutatkozott az új színházigazgató

2010 február 01 - hétfő
A Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulati ülésén ma bemutatkozott Besenczi Árpád, a teátrum új igazgatója és szakmai stábja. Elöljáróban a leköszönő megbízott igazgató, Szabó József arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy az idei évben a tavalyihoz hasonló pénzből gazdálkodhatnak, mert a fenntartó városi és megyei önkormányzat inflációval növelt összeget hagyott jóvá. Arról is szólt, hogy 2009-ben 500 fővel növelték a bérletesek számát, jelenleg mintegy 8800 bérletese van a zalaegerszegi teátrumnak.

Besenczi Árpád arról beszélt, hogy a színház múltja arra kötelezi, hogy folytassák azt az utat, amelyet Ruszt József, Halasi Imre, és Stefán Gábor színházigazgatók kiépítettek, és amelyet a szakma elismert. Bízik a társulatban, egy jó csapat közösen védi tagjainak jogait, fogalmazott és hozzátette: a színház továbbépítése és megerősítése a célja.

Tudja, hogy rossz a bizonytalanság, és szeretné, ha nem a gyanakvás, a rosszindulat, hanem a munka iránti alázat, a harmónia, az önzetlenség uralkodna a színfalak mögött. Mint utalt rá, tisztában van azzal, hogy nem mindenki értett egyet a társulatból az igazgatóválasztással, ezért előre is köszöni azoknak a támogatását, akik a közös munkában részt kívánnak venni.

Elhangzott, mivel február 6-án, a József Attila Színházban főszereplő a bemutató darabban, az első héten nem tartózkodik Zalaegerszegen, addig a napi kapcsolatot Szabó Józseffel tartja, aztán február 8.-tól már személyesen is jelen lesz.

Jelen volt a társulati ülésen Sztankay István, Kossuth díjas színművész, aki művészeti tanácsadóként segíti Besenczi munkáját, valamint Sztarenki Pál a színház új vezető rendezője, és dr. Venczel Sándor, aki gazdasági tanácsadóként ténykedik a jövőben.

A fenntartó városi önkormányzat nevében dr. Gyimesi Endre polgármester köszöntötte a társulati ülést, hangsúlyozva, szükséges volt a váltás a színház életében és reméli olyan darabok, kerülne színre, amelyek visszahozzák a nézőket. Zalaegerszeg számára fontos, hogy a Hevesi Sándor Színház egy jó szellemű társulattal működjön.

(Zala-Lap, V. Zs.)

Tartalom megosztása: