keresés a weboldalon

Bemutató a Griff Bábszínházban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bemutató a Griff Bábszínházban

2009 október 16 - péntek
A szegény fiú egyetlen kincse az álma. Nem is adja semmiért, se hízelgésért, se fenyegetésért, se aranyért, se az életéért. Tömöry Péter írta és rendezte a Griff Bábszínház új darabját, melyet október 16-tól láthat a közönség.

A 150 évvel ezelőtt született nagy székely mesemondó, Benedek Elek csodavilágából válogatva született egy új történet, a Titkos álom. A mese Tücsök hajthatatlanságát mutatja be, miközben Ezüst király, Arany király, Gyémánt király birodalmán vezet az útja, Ezüst Lány, Arany Lány és Gyémánt Lány próbálja kegyeit elnyerni, titkát felfedni.

A szókimondó fiú egyetlen igaz kincséhez, az álmához mindvégig hű marad. Végül mégis életre szóló büntetés lesz jussa, ami egyben boldog jutalom is. A darab leglátványosabb elemei a kesztyűs bábok mellett feltűnő óriás síkbábok, melyek uralják a teret, egy felsőbb, mesebeli dimenziót tükröznek, a hétköznapi Tücsökhöz képest.

A mutatós alakok Lőrincz Melinda tervei alapján készültek. De nem csak látványuk, hanem magával ragadó mozgásuk, és az általuk megformált karakterek érdekesek, különösen a női szereplők esetében. A zenei betéteket Horváth Károly írta.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: