keresés a weboldalon

Bemutatták a ZTE KK új ügyvezetőjét (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bemutatták a ZTE KK új ügyvezetőjét (Videó)

2015 április 02 - csütörtök
Sajtótájékoztató keretében mutatkozott be a Zalakerámia ZTE KK új ügyvezetője Doleschall Miklós, illetve a klub régi-új társadalmi elnöksége is. A stáb a pénteki Jászberény elleni mérkőzés előtt pedig szurkolói ankétra várja a csapat szimpatizánsait.

Elsőként Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere köszöntötte megjelenteket. A város első embere megköszönte a korábbi ügyvezető, Podlovics Péter munkáját, aki stabilizálta a klub gazdasági helyzetét. A várt sportsikerek azonban elmaradtak, így az önkormányzat – mint többségi tulajdonos- január 23-án elfogadta az ügyvezető lemondását. Ezzel egy időben pedig pályázatot írt ki. Összesen hét jelentkező volt alkalmas a feltételekre, végül a város vezetése, illetve a ZTE KK társadalmi elnöksége Doleschall Miklósnak a MAFC korábbi klubigazgatójának szavazott bizalmat.

Balaicz Zoltán után a leköszönő Podlovics Péter kapott szót, aki megköszönte a feléje irányuló, illetve munkájába fektetett bizalmat, majd végszóként eredményes munkát kívánt az új vezetésnek.

A frissen kinevezett ügyvezető április elsejével állt munkába. Doleschall Miklós korábban dolgozott korosztályos csapatoknál edzőként, majd a MAFC technikai vezetője lett, legutóbb pedig a klubigazgatói pozíciót töltötte be a fővárosi egyesületnél. Elmondása szerint új kihívásokra vágyott, és hatalmas megtiszteltetésnek tartja, hogy őt kérték fel a ZTE KK vezetésére.

Doleschall Miklós mellett bemutatkozott a ZTE KK régi-új elnöksége is (Dr. Gyimesi Endre, Dr. Bárdos László, Dr. Kelemen Péter). A társadalmi elnök, Dr. Gyimesi Endre kifejtette, hogy az új stáb legfontosabb célja egy olyan összefogás megteremtése, amelyben szerepet vállal a város , a szakmai vezetés, a játékosok és a szurkolók is. A cél pedig nem más, minthogy a ZTE visszakerüljön a múltjához illő helyre, azaz a magyar bajnokság élmezőnyébe. Ehhez szükséges, hogy az utánpótlással kiemelten foglalkozzanak, és minél több sajátnevelésű játékost beépítsenek a csapatba. Emellett fontos küldetése az elnökségnek az is, hogy a klubhoz kötődő, ám jelenleg máshol játszó kosarasok is visszatérjenek Zalaegerszegre.

Az új vezetés egy rövid és egy hosszabb távú programot is megfogalmazott. Jelen pillanatban a leglényegesebb feladat az, hogy a gárda bennmaradjon az A csoportban. Amennyiben ez nem sikerül a város akkor is kiemelten fogja támogatni a jövőben a kék-fehéreket, mivel a hosszabb távú cél egy olyan ütőképes csapat kialakítása, amely ismét jó eséllyel pályázhat a dobogóra a legmagasabb osztályban is.

Gy.M./T.S.

Tartalom megosztása: