keresés a weboldalon

Bemutatták az Edelmann Zrt. új üzemcsarnokát (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bemutatták az Edelmann Zrt. új üzemcsarnokát (Videó)

2015 december 14 - hétfő
Bemutatták a zalaegerszegi Edelmann Zrt. 4,5 milliárd forintból felépült új, 12 ezer négyzetméteres üzemcsarnokát. A német tulajdonban lévő nyomdaipari vállalat világhírű termékek csomagolását tervezi és gyártja. A beruházástól a cég mintegy 60 százalékos forgalomnövekedést remél.

Üres még az üzem, ám a következő hónapokban már felszerelik nyomdaipari gépekkel. Itt – akárcsak a régi telephelyen – kozmetikai, gyógyszer és élelmiszeripari termékek csomagolását tervezik és gyártják. Mint Czirkl György, az Edelmann Zrt. elnök-vezérigazgatója fogalmazott: a beruházásra a megnövekedett kereslet miatt volt szükség.

Ez az elmúlt 15 év legnagyobb ipari fejlesztése Zalaegerszegen, ami jelentősen meghatározza a város jövőjét – hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester.

A beruházást a kormány mintegy 500 millió forinttal támogatta. Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter a gyár bemutatójának sajtótájékoztatóján azt mondta: az Edelmann jól példázza a magyar gazdaság fejlődésének utóbbi 10 évét.

A gyárat várhatóan 2016 áprilisában avatják fel. Addigra a foglalkoztatottak számát a mostani 185-ről 300 főre kívánják növelni.

M.Zs./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: