keresés a weboldalon

Bemutatták az új eszközöket

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bemutatták az új eszközöket

2024 március 11 - hétfő

Két új eszközzel gazdagodott a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház fül-orr-gégészeti osztálya. A nagy felbontású mikroszkóp és az audiométer is a halláskárosodás korai felismerését és rehabilitációját segíti. A korszerű műszereket adományokból finanszírozta az intézmény.

Éles és tiszta képet ad a mikroszkóp kamerája. Ez – amellett, hogy hozzájárul a pontos diagnózis felállításához – a páciens számára is megismerhetővé teszi betegségét.

A problémák korai felismerését teszi lehetővé a hallásmérő is, melyből ugyancsak sikerült újat vásárolnia a kórháznak. A két eszköz közel 15 millió forintba került.

A jótékonysági nap bevételét az Ispita Alapítvány egészítette ki, amely egyben a beszerzés lebonyolítását is végezte. A jövőben a belgyógyászati épületek felújítása a cél Zalaegerszegen.

A kisebb beruházások megvalósításához továbbra is számít a lakosság támogatására az intézmény. Ennek egyik formája az adó 1 százalékának felajánlása, melynek összegét minden évben kórházi fejlesztésekre fordítja az Ispita Alapítvány.

F.M./P.B.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: