keresés a weboldalon

Bemutatták (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bemutatták (Videó)

2020 szeptember 29 - kedd
„A Kárpátoktól az Alpokig” címmel hadtörténeti kötetet mutattak be a Városházán. „A helyi identitás és kohézió erősítésének megteremtése Zalaegerszegen” projekt részeként bemutatott könyvet a néhai dr. Havas Rezső zalaegerszegi lakos jegyzeteiből és fotóiból állították össze.

„A Kárpátoktól az Alpokig” dr. Havas Rezső naplója, aki katonaként a második világháború utolsó éveinek körülményeit írja le, megemlítve Zalaegerszeg mindennapjait és háborús időszakát is. A bemutatón jelen volt lánya, Havas Erzsébet, aki elmondta, hogyan találtak rá édesapja írásaira.

Havas Erzsébet, Havas Rezső lánya:

Az eseményen részt vett Balaicz Zoltán polgármester, aki elmondta: a városvezetés 2015 óta újra folyamatosan támogatja a helyi monográfiát. A pályázatok mellett ez évi 2 millió forint hozzájárulást jelent.

Balaicz Zoltán, polgármester:

A könyvet Molnár András, a Zala Megyei Levéltár igazgatója és Illésfalvi Péter hadtörténész állították össze. Az igazgató dr. Havas Rezső hadi pályafutásáról és a napló szerkezetéről is beszélt.

Molnár András, igazgató, Zala Megyei Levéltár:

A könyvhöz minden állandó lakcímmel rendelkező zalaegerszegi ingyen hozzájuthat. Igényelhető – a készlet erejéig – a Kvártélyház jegyirodájában, illetve kölcsönözhető a városi könyvtárakban.

M.L./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: