keresés a weboldalon

Bemutatták (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bemutatták (Videó)

2017 augusztus 22 - kedd
Zalaegerszeg első írásos említésének 770. évfordulójára készült az a közel 300 oldalas képesalbum, melyet a díszteremben mutattak be pénteken. Balaicz Zoltán polgármester köszönetet mondott a szerzőknek, akik az önkormányzat felkérésére állították össze az eddig legátfogóbb várostörténeti könyvet.

Egymást követték idén a jubileumi rendezvények. Konferenciákat, kulturális és szakmai programokat szerveztek, valamint több kötet is napvilágot látott – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester. A Különleges Zalaegerszeg című például a városrészekre hívta fel a figyelmet, ám akadt történeti ritkaság is.

A Zalaegerszeg története 115 évvel az első ilyen jellegű mű után született. Akkor Sebők Samu készítette az összegfoglalót. A mostaniban hét szakembertől nyolc tanulmányt olvashatunk. A szerzők a Göcseji Múzeum és a megyei levéltár munkatársai. A könyvben található, kihajtható térképeket Frimmel Gyula grafikusművész készítette – mondta Gyimesi Endre, Zalaegerszeg díszpolgára, főlevéltáros, a kötet szerkesztője.

A közel másfél éves munkában Gyimesi Endre szerkesztőtársa Seres Péter fotóriporter volt. A fotóriporter 4500 digitalizált és helyszínen készített felvételből választotta ki az albumban szereplő 850-et.

A közreműködők – mint mondják – felelősségteljesen álltak a feladathoz. Remélik, hogy a művet több évtized múlva is lapozgatni fogják az olvasók.

M.E./K.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: