keresés a weboldalon

Benépesül a Gólyadomb

Zalaegerszeg címer
Hírek

Benépesül a Gólyadomb

2004 szeptember 29 - szerda
A hirtelen jött heves eső egy félig kész ház „nappalijába” kényszerítette a gólyadombi telkek avatására egybegyűlteket. Bár az ablakok, a tetőcserép, s még sok-sok minden hiányzik az épületből, a Kis utcai óvodások és a Zalai Táncegyüttes tagjai mintegy elöljáróban felavatták a 67 összközművesített építési telek egyikén készülő házat.

Az összességében 462 millió forintos költséggel megvalósult telekegyüttest dr. Gyimesi Endre polgármester adta át szimbolikusan a tulajdonosoknak. A gyerekek ünnepi köszöntőjét látva úgy fogalmazott, szeretné, ha minél több fiatal játszana a leendő családi házak udvarán. Ez jelképezi ugyanis, hogy a jövőnek épít a város.
Zalaegerszeg önkormányzata minden nemzedéknek szeretne adni, fogalmazott a polgármester, majd néhány példát sorolt, köztük a Nemzedékek kézfogása programot, az első osztályosoknak juttatott ingyenes tankönyvet, illetve a lakásépítési koncepciót. Örömmel számolt be arról, hogy városunkban épült a legtöbb lakás az elmúlt években, és jelenleg is több helyen zajlanak munkálatok. A Gólya-dombot azoknak a zalaegerszegi családoknak alakították ki, fűzte hozzá dr. Gyimesi Endre, akik nem bérlakásra, vagy társasházi otthonra vágynak.
A most átadott 67 építési telekkel közel egy évtizedes hiányt pótolt az önkormányzat. A nagyszabású beruházás előkészítése három évvel ezelőtt kezdődött. A megvalósításhoz a Széchenyi-tervtől kért és kapott segítséget a város 155 millió forintos nagyságban. Ebből készült el a telkeket ellátó ivóvíz-, szennyvíz- és csapadékvíz-hálózat, a villamos rendszer, a közvilágítás, a gázvezeték, valamint 1550 folyóméter út, és 2000 folyóméter járda. Az önkormányzat 188 millió forintos saját forrása fedezte ezek mellett a telefonhálózat, illetve a kábeltévé-hálózat kiépítését. A kivitelezésben többségében zalaegerszegi cégek vettek részt, köztük a Strabag Rt., a Hoffmann Rt., a Kögáz Rt., a Kaiser Kft., a Zelka Rt., illetve a Sprint Kft.
A 67 darab összközművesített építési telek kétharmada elkelt, többségükön meg is indult már az építkezés. A még gazdátlan telkeket szeptember 28-án bocsátja árverésre a folyamatot felügyelő és bonyolító Városfejlesztő Rt. A feltételek nem változtak. Továbbra is 6500 forint+áfa a telkek négyzetméterenkénti kikiáltási ára. A fiatal házasok, illetve a kettő-, vagy többgyermekes családok számára részletfizetési kedvezményt biztosít az önkormányzat.

Tartalom megosztása: