keresés a weboldalon

Bennmaradás után változások a ZTE FC-nél

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bennmaradás után változások a ZTE FC-nél

2018 június 07 - csütörtök
Az NB II-es labdarúgó bajnokság utolsó fordulójában a ZTE FC a Mosonmagyaróvár csapatát fogadta. A kék-fehéreknek csak a győzelem volt elfogadható. A Várhidi Péter irányította vendégeknél több mint egy félcsapatnyi fiatal kapott bizonyítási lehetőséget a ZTE ellen.

A hazaiak már a 3. percben vezetéshez jutottak, majd a mérkőzés hajrájában újabb három góllal biztosították be győzelmüket és NB II-es tagságukat. A ZTE FC harmadik gólját egy saját nevelésű fiatal Szökrönyös Dániel szerezte, amely egyben az első NB II-es felnőtt gólja is volt egyben.

Időközben felgyorsultak az események a klubnál és már a hét elején bejelentésekkel éltek a vezetők. Közös megegyezéssel távozik klubtól a teljes szakmai stáb, tájékoztatott Ágoston Zoltán klubigazgató. Horváth Károly szakmai igazgató, Artner Tamás vezetőedző, Székely Tibor edző és Házi László kapusedző is távozik a ZTE FC-től. A szakmai stáb mellett a játékoskeretet érintő változásokról is beszámolt a klubigazgató. A szerződéssel rendelkező labdarúgók közül Kovács Zoltán, Szemerédi Norbert, Macher Dávid (kölcsönből vissza), Devecseri Szilárd, Hudák Martin, Bedi Bence, Babati Benjamin, Fujsz Richárd, Kovács Ádám, Ekker Milán, Horváth Krisztofer, Szökrönyös Dániel marad a keretben. Lejárt szerződésű és távozó labdarúgóiknak- Vernes Richárd, Szappanos Péter, Jelena Richárd, Fodor Ákos és Lencsés Balázs- megköszönték az eddigi munkát. Mellettük Patvaros Zsolt sem mondott igent a klub ajánlatára. A folytatásról még tárgyal a vezetés Forgács Andrással, Polényi Gáborral, Króner Martinnal és Paudits Patrikkal. Nagy Gábor szabadlistára került, megfelelő ajánlat esetén távozhat a klubtól. Nagy Tamással és a kölcsönben lévő Balázs Zsolttal a felek még egyeztetnek a továbbiakról. Az U-19-ből „kiöregedő” csapatból a felnőtt kerettel kezdheti meg a felkészülést Vass György, Szabó Patrik, Horváth Dániel, Jóna Bálint, Péntek Botond, Horváth Marcell és a sérüléséből rehabilitáló Horváth Leonárd. A végleges kerethez további 3-4 játékos érkezése várható. Az új szakmai stáb kinevezése a felkészülés kezdetéig, azaz június 25-ig várható.

 Fotó: Horváth Jenő

-P-

Tartalom megosztása: