keresés a weboldalon

Beruházás a Göcseji úti temetőben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Beruházás a Göcseji úti temetőben

2010 május 12 - szerda
Közműfejlesztés, teljes szennyvíz-rekonstrukció és mintegy 400 négyzetméteren új térburkolat valósul meg mintegy 8 millió forintos önkormányzati beruházásban a Göcseji úti temetőben.

– A főbejáraton keresztül most nem lehet közlekedni, ugyanis egészen a ravatalozó két oldaláig térburkolat kiépítése folyik – tájékoztat Herczegh András, a Városgazdálkodási Kft. temetkezési részlegvezetője. – A közel két hete kezdődött beruházás várhatóan május 16-ra készül el. A csatornázást már két évvel ezelőtt tervbe vették. Az épületben lévő vizesblokk nem volt közművesítve, derítőt használtak, ez most a beruházással megváltozik.

Herczegh András elmondta: a temető használata is módosul a jövőben, ugyanis a főkapun keresztül megszűnik a tehergépjármű-forgalom, gépkocsik nem közlekedhetnek ezen az útvonalon, és ugyancsak megváltozik a szemétgyűjtés helye is. Ezekről a módosításokról folyamatosan tájékoztatják a lakosságot.

– Természetesen a munkálatok nem befolyásolják a temetési szertartásokat – folytatja a részlegvezető. – A kivitelezővel megállapodtunk abban, hogy minden gépi munkát beszüntetnek a szertartások ideje alatt. Mindenki megértését kérjük, és felhívjuk a figyelmet arra is, hogy kerüljék most a temetőben a munkaterületeket, az esetleges balesetek megelőzése céljából.

A részlegvezetőtől azt is megtudtuk, hogy a közeljövőben az urnakripta-mezőt bővíteni szeretnék a Göcseji úti temetőben, az előkészületek már folynak. Az újabb beruházás a Városgazdálkodási Kft. saját kivitelezésében valósul meg.

(Zala-Lap)

Tartalom megosztása: