keresés a weboldalon

Beruházások Zalán túl is

Zalaegerszeg címer
Hírek

Beruházások Zalán túl is

2007 október 03 - szerda
A K+K Bau-Profil Kft. 2007. október elsejével – tevékenységét és versenyképességét megerősítő stratégiája részeként – felvette a zártkörű részvénytársasági cégformát. Az említett stratégiai cél az építőipari vállalkozás egyik központi törekvése, amellyel a beruházásokban való részvételüket kívánják fokozni. A zártkörű részvénytársasággá alakulással párhuzamosan a nevük is megváltozott; a társaság új neve: „K+K Bau-Profil” Ingatlanforgalmazó, Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. – tájékoztatta lapunkat Kecskés Richárd vezérigazgató.

– Az átalakulás költözéssel is járt, ugyanis kinőttük a Batthyány utcai irodát, így áthelyeztük székhelyünket az Ady úti 58. szám alatti saját beruházásban megépített Léda lakóházba. A cégforma-váltás nem érintette alkalmazotti létszámunkat, ami idén mintegy tíz százalékkal emelkedett. Jelenleg 280 fő körüli; köztük már nemcsak zalaegerszegiek és környékiek, hanem más megyékből valók is vannak.

A 250 és 300 fő közötti létszámot egyébiránt szeretnénk tartani a jövőben is, ugyanis úgy véljük, magas színvonalú tevékenységre csak egy stabil és összeszokott munkaerő képes. No persze, az eredményességhez elengedhetetlen a képzettség megfelelő minősége. Sajnos, az a tapasztalatunk, hogy a frissen végzettek – közép- és felsőszinten egyaránt – alig rendelkeznek saját területükön gyakorlati ismeretekkel.

Véleményem szerint a kialakult helyzet gyors átalakulást sürget a képzés szerkezetében, mert ha nem történik érdemi változás, előfordulhat, hogy nem lesz elegendő – főképp középfokú – szakember az építőiparban. A problémákat látva, cégünk gondolkodik abban, hogy gyakorlati képzési helyszínt biztosít középiskolák számára.

A vállalkozás foglalkoztatáspolitikai gyakorlatáról Kecskés Richárd továbbá elmondta, nagy hangsúlyt fektetnek a képzésre, ezért szeretnék, hogy akiknek nincs végzettsége, azokat szakmához juttassák, a közép- és felsőfokú végzettségűeknek pedig folyamatos továbbképzést, valamint nyelvtanulást biztosítsanak. Ennélfogva igénybe kívánják venni a társadalmi megújulás operatív program pályázati lehetőségeit.

Kecskés Richárd tájékoztatott arról is, hogy az érdekeltségi körükbe tartozó Lunetta Kft.-től az Europa Capital Befektetési Alap és a Convergence Capital Kft. vásárolta meg a Zalahús zalaegerszegi ingatlanát, és projektjének lebonyolítására létrehozta fejlesztési társaságát, a Zala-Park Kft.-t. A beruházó célja, hogy kereskedelmi egységeket létesítsen a területen, ahol a K+K Bau-Profilnak olyan feladatai vannak, mint például a patak áthelyezése, közműkiváltások, környezeti tehermentesítés. A munkákat október 31-ig kell befejezniük.

– Zalaegerszegen a Zalai Nyomdánál dolgozunk, ahol egy csarnokot építünk. Körmenden egy több milliárdos magánberuházásban kivitelezőként működünk közre. A beruházó szándéka, hogy a volt cipőgyár területét szórakoztató és wellness-központtá alakítsa át. A fejlesztés első üteménél tartunk. Most építjük a diszkót; a szabadidős tevékenységet szolgáló komplexumban szállodát, kültéri színpadot, belső és külső termálvizes medencéket is létesítünk. Mindezt két éven belül szeretnénk befejezni – beszél a vezérigazgató az építőipari vállalkozás jelenlegi feladatairól.

– Ezenkívül részt veszünk az Európai Unió által társfinanszírozott Zalaegerszeg és térsége szennyvízelvezetési és -kezelési projektben: Söjtörön építjük ki szennyvízcsatorna-rendszert. Nagykanizsán pedig a Spar egyik kivitelezőjeként tevékenykedünk; az áruház a volt Thury-laktanya területén kialakított kereskedelmi övezetben létesül. A beszélgetés során kitértünk két zalaegerszegi fejlesztésre is.

A Kazinczy téren, az Arany Bárány melletti elavult épületegyüttes elbontását követően mélygarázzsal rendelkező ötszintes iroda- és üzletházat létesít saját beruházásban a K+K Bau-Profil Zrt. Az előszerződést ugyan már aláírták, de az építkezés az év vége előtt valószínűleg nem kezdődik meg. A késedelem oka, hogy a hotel és az irodaház között egy az Iskola közre nyíló átjáró is létesül; és e terület tulajdonjogának teljes megszerzése még nem történt meg.

Kecskés Richárd kiegészítésként hozzáfűzte, bérbe kívánják adni az üzleteket és az irodahelyiségeket, amelyek természetesen megvásárolhatóak is lesznek. A vezérigazgató továbbá közölte, az új Ady úti székhelyükön, a Léda lakóházban valamennyi üzletet és irodát értékesítettek, a még meglévő lakásokra – amelyek 45-től 95 négyzetméteresek – azonban szívesen várják az érdeklődőket.

Két egymásnak ellentmondó, ugyanakkor kedvező adottság párosul a Léda lakóházban: csak pár perc sétára található a belvárostól, utcájának forgalmából adódóan mégis csendes helyen fekszik – ennélfogva kellemes lakókörnyezetet nyújt az ott élőknek, említette előnyei között. (Zala-Lap Kft., A. L., S. P.)

Tartalom megosztása: