keresés a weboldalon

Beszámoló a májusi döntésekről (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Beszámoló a májusi döntésekről (Videó)

2020 május 12 - kedd
Továbbra sem üléseznek az önkormányzati bizottságok és a képviselők. A testület jogköreit még mindig a polgármester gyakorolja, aki kihirdette a májusi határozatokat és a rendeleteket, illetve azok módosításait. Balaicz Zoltán ezúttal is egyeztetett a kormánypárti és az ellenzéki frakciókkal.

A városrehabilitáció keretében folyamatosan eltűnnek azok a leromlott állapotú épületek, melyek már nem illenek bele a településképbe. A grémium többek között ezzel kapcsolatban hozott döntést.

Mint ismert, május 4-től újra kinyithattak a terasszal, kerthelyiséggel rendelkező éttermek, kávézók és cukrászdák. Az önkormányzat könnyítésként arról határozott, hogy a közterületet elfoglaló vendéglátóegységeknek szeptember 1-ig nem kell közterületfoglalási díjat fizetniük. A közgyűlés a szakemberlakásokkal is foglalkozott.

Noha az önkormányzati cégek 2019-es beszámolóját elfogadták, a jelenlegi bizonytalan helyzet, valamint a gazdasági világválság miatt a 2020-as üzleti terveket várhatóan ősszel véglegesítik. A testület jóváhagyta a Zalaegerszegi Egészségsport Egyesület névhasználati kérelmét is.

V.D./B.P.

Tartalom megosztása: