keresés a weboldalon

Bezárt a Hotel Balaton

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bezárt a Hotel Balaton

2010 március 30 - kedd
Néhány héttel ezelőtt még a zalaegerszegi önkormányzat tervtanácsa tárgyalta – s jóvá is hagyta – a Hotel Balaton felújításai terveit, péntek óta viszont zárva tart a szálloda. Információink szerint törleszthetetlen adósságok és a wellness részleget működtető Semira Spa Kft. jelentős közüzemi tartozásai miatt felszámolás alá került a hotel, 40 alkalmazott veszítette el munkáját.

Információink szerint törleszthetetlen adósságok és a wellness részleget működtető Semira Spa Kft. jelentős közüzemi tartozásai miatt felszámolás alá került a hotel, 40 alkalmazott veszítette el munkáját. A bezárásnak semmilyen előzménye nem volt, legalábbis a külvilág felé semmiképpen. A híradások épp ellenkezőleg, a szálloda közelgő felújításáról szóltak.

Dr. Gyimesi Endre polgármester szombaton délután érdeklődésünkre elmondta: az egyik alkalmazott hozzátartozója kereste fel, s ő tájékoztatta a szálloda bezárásáról. Ezt követően megkereste a hotel ügyvezetőjét, hogy tájékozódjon az esetről. A polgármester úgy tudja: a szállóval kapcsolatban álló bank az üzemeltetést a felszámolónak adta ki, aki ezt tovább adta a bérlőnek.

Szó volt a hotel eladásáról is, ám mikor kiderült, hogy a bérlőnek komoly tartozásai vannak, az események nem várt fordulatot vettek. Hiába volt telt házas foglalás a húsvéti időszakra, a bank és a felszámoló cég radikális döntést hozott. Elindították a felszámolást, az épület pedig bezárt. A bérlő viszont ígéretet tett, hogy tárgyal még a bankkal a lehetőségekről. Bővebb információt majd ők tudnak adni.

Kérdésünkre, hogy ha a tárgyalás eredménytelennek bizonyul, mi lesz az épület sorsa, a polgármester elmondta: számára a logikus lépés az lenne, ha egy másik bérlőnek értékesítenék a hotelt, így az épület szálloda funkciója továbbra is megmaradna, hiszen több szálláshelyre lenne szükség a városban.

„Nem jó az, ha vállalkozók és bankok veszekszenek egymással, főleg ha ezzel a város értékei mennek veszendőbe. Az önkormányzat ilyen ügyekben azonban nem sokat tehet, csak remélhet” – fogalmazott a polgármester.

* * *

A Hotel Balaton kétcsillagos szállóként, 59 szobával 1981-ben nyitotta meg kapuit a Pannónia Szálloda és Vendéglátóipari Vállalat 37. szállodájaként. Az épület Baránka József építész (akkor a Zala Megyei Tervező Iroda munkatársa) tervei alapján készült, a kivitelező pedig a Zala Megyei Állami Építőipari Vállalat volt. Mint az a szálloda honlapján is olvasható, eredetileg Zala Szállónak keresztelték volna, ám a mellette futó Balatoni út miatt végül Balaton Szálló lett.

A hotel 1985-86-ban tovább bővült társalgóval, valamint több szobája fürdőszobát is kapott. 2000 után pedig 140 fős konferenciatermet alakítottak ki, és bővült az étterem is. 2004-ben épült fel mellette a Gyémántház, melynek alsó két szintjén helyezkedik el a Semira Day Spa élményfürdő.

A tervek között az szerepelt, hogy a szálloda még az idén megújul: s négycsillagos intézményként, Hotel Semira Day Spa néven várja a vendégeket. Az új, modernizált épület terveit Zsuppányi Gyula készítette el. Csak remélni lehet, hogy a tervek nem vesznek kárba.

(Zala-Lap, pP)

Tartalom megosztása: