keresés a weboldalon

Bezárt a kiállítás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bezárt a kiállítás

2010 március 26 - péntek
Bezárt a 125. évforduló alkalmából rendezett kiállítás, s ezzel hivatalosan is véget ér a Csány szakközépiskola jubileumi ünnepség sorozata. A tanulók még egy utolsó pillantást vethettek az elődök diákéveit bemutató tárlatra, s mire a következő 25 év eltelik, talán majd ők is gyermekeiket kézen fogva érkeznek vissza öreg diákként az iskolaépületbe, hogy felidézzék az egykor volt napokat.

Megmutatják majd a mai modern számítógépeket, mely akkor feltehetően megmosolyogni való lesz, akárcsak a most kiállított régi modemek, óriás gépek. Vagy a század eleji írógépek, a megsárgult tablók, a ma már csak múzeumban, látható iskolai egyenruhák, a régi zászlók, az iskola első pecsétje, az írásba adott iskolai rendszabályokat aláírásukkal elfogadó nebulók, a jubileumok alkalmával összeállított évkönyvek, a korabeli sajtó tudósítások és a vendégkönyvek komolyabb és kevésbé komoly bejegyzései.

Feltehetően akkor is megemlítik majd Udvardy Ignác, az első igazgató nevét, akiről az idén tantermet is neveztek el. És ki tudja mi minden nem kerül majd akkor szóba. Hány diákja, osztálya, milyen elnevezése lesz az iskolának, mely 7 tanulóval és négy osztállyal indult anno, és ez idáig 13 elnevezést tudhat maga mögött. Lesz-e még lelkes sportélet, színjátszó kör, mint ahogy ma nincs már meg az egykori néptánccsoport vagy cserkészcsapat. Akik megérik, majd megadják a választ.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: