keresés a weboldalon

Bezsákolták a szemetet

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bezsákolták a szemetet

2007 május 08 - kedd
A landorhegyi 11-es számú választókörzetben Panácz Antal képviselő vezetésével már április 27-én, pénteken elkezdődött a lakótelepi tisztasági akció. Ennek keretében a Landorhegyi Általános Iskola öt osztálya, mintegy 150 tanulóval zsákokba gyűjtötte a lakótelepen elszórt szemetet.

Szombaton a 10-es számú vk. képviselője, Makovecz Tamás szervezésében, a VG Kft. szakmai segítségével folytatódott a munka. Kicsik és nagyok egyaránt bekapcsolódtak a munkába, főleg a lakótelep tömbházaiban élők csinosították környezetüket.

A jól elvégzett és eredményes akcióban részt vevő gyermekeket a képviselők csokoládéval jutalmazták, míg az aktív lakóközösségek a munkáért vásárlási utalványban részesülnek, melyet elsősorban a lakókörnyezet csinosítását célzó növénytelepítésre használhatnak fel. Az önkormányzat támogatásával a városrész 20 darab új szemétgyűjtő edényt is kap.
Megszépült a Szent Kristóf-szobrot körülvevő zöldterület is, melynek neve a május 3-i közgyűlés döntése alapján Szent Kristóf liget lett. A közeljövőben tovább folytatódik a lakótelep szépítése,  ennek keretében megkezdődik például a rozsdás lépcsőkorlátok felújítása, festése. Az idei évben a jó idő is hozzájárult az akció sikeréhez. (Zala-Lp Kft.)

Tartalom megosztása: