keresés a weboldalon

Birkózó érmek külföldről és itthonról

Zalaegerszeg címer
Hírek

Birkózó érmek külföldről és itthonról

2016 szeptember 22 - csütörtök
Az elmúlt időszakban a Zalaegerszegi Birkózó Sport Egyesület külföldön és idehaza is sikeresen szerepelt versenyeken. Először Szibériában, Pojkovskiban vettek részt egy versenyen négy fővel. A meghívásos viadalon 14 nemzet képviseltette magát.

A felnőtt korosztályban az 57 kg-ban Egyed Balázs ötödik lett, hasonlóképpen szerepelt Tompa Miklós is a 74 kg-os versenyen. A tornáról Gerencsér Roland egy bronzérmet hozott haza a 125 kg-os súlycsoportban szerepelve. Az egyesület egy másik csapata a lengyelországi Poznanban vett részt nemzetközi kötöttfogású birkózóversenyen, ahol a Bartáky Marcell és Kajdi Kristóf aranyérmet szerzett. Molnár Bálint második, míg Takács Zalán az ötödik helyen végzett a rangos versenyen. Végül a hétvégén rendezték Kaposváron a Nyugat-Magyarországi területi bajnokságot. A zalaegerszegi birkózó több dobogós helyezést szereztek a versenyen.

A Diák II (2005-2006) korcsoportban a 26kg-ban Baranyai Adolf aranyérmet szerzett, míg a 32 kg-ban Cséri Csenger a harmadik lett. A Diák I (2003-2004) korcsoportban a 42kg-ban Németh Viktor a harmadik, a 69 kg-ban Gyuk Benedek, míg a 85 kg-ban Barki Bence is második lett. Végül a Serdülő(2001-2002) korosztályban három ezüstérmet szereztek az egerszegiek. Az 58kg-ban Nemes Patrik, a 63kg-ban Németh-Zsuppányi Patrik és a 76kg-ban Kaszás Kristóf állhatott fel a dobogó második fokára.

Jóna István

Tartalom megosztása: