keresés a weboldalon

Bizakodva készül a 2016/17-es szezonra a Göcsej SK

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bizakodva készül a 2016/17-es szezonra a Göcsej SK

2016 augusztus 05 - péntek
A Göcsej SK sajtótájékoztató keretében számolt be az előttünk álló futsal szezonra való felkészülésről, a változásokról és a célkitűzésekről.

Az eseményen jelen volt Friss Szabolcs elnök, Tánczos Tibor újonnan kinevezett szakmai vezető, Bagó Gábor a férfi csapat vezetőedzője, Németh Péter a csapat egyik új szerzeménye, Cseresnyés Alex, a klub utánpótlásából a felnőtt keretbe került fiatal kapus, Bódis Tamás, a Sport36 Kft. képviselője, illetve Horváth Kitti, a női csapat kapitánya.

Először a klub elnöke számolt be az előttük álló évadról, aki elmondta, hogy nagy feladatok állnak a szakosztály előtt, hiszen a férfi és a női csapatunk is az első osztályban fog szerepelni a 2016-2017-es évadban. „Nagy bravúrt értünk el az elmúlt évadban azzal, hogy a férfi csapatunk újoncként biztosan megőrizte első osztályú tagságát, a női csapat pedig esélyeshez méltóan feljutott az élvonalba. Így elmondhatjuk, hogy fiatal egyesületünk egyik vidéki futsal fellegvárrá nőtte ki magát. Ez nagy terheket és nagy felelősséget ad a klubnak, de minden erőnkkel azon leszünk, hogy tovább tudjunk fejlődni és hosszú évekig legyünk meghatározó egyesülete a magyar futsal életnek.”

Az elnök bemutatta az újonnan kinevezett szakmai vezetőt, Tánczos Tibor személyében, aki bemutatkozásában elmondta, hogy nagy kihívásnak tartja a zalaegerszegi munkáját, hiszen fiatal szakemberként kapta meg azt a feladatot, hogy a Göcsej SK felnőtt és utánpótlás futsal csapatainak edzőit kell koordinálnia. Az egyesület vezetősége őt kérte fel arra, hogy hosszú távú koncepciót alakítson ki a folyamatos szakmai fejlődés érdekében. Az NB1-es felnőtt csapatok mellett az utánpótlás korosztályokban is komoly munka áll előtte, melyet magas színvonalon szeretne elvégezni. Korábban Dunakeszin látott el edzői feladatokat, emellett jól ismeri mind a férfi, mind a női mezőnyt.

Ezt követően Bagó Gábor beszélt a férfi csapat felkészüléséről és célkitűzéseiről, elmondta, hogy heti 4 edzéssel készül a csapat. Mivel a csapat gerince adott maradt, így a felkészülés legfőbb feladata az lesz, hogy az új játékosokat beépítse és ők is megtanulják a különböző játékelemeket. Bagó Gábor elmondta, hogy a csapathoz érkezett Németh Péter Szombathelyről, Gorjanácz Márió Dunaújvárosból és Gugcsó Benjamin, akire a téli teremtornákon figyeltek fel. Rajtuk kívül több utánpótlás játékos is a felnőtt kerettel készül, Cseresnyés Alex és Simon Martin kapusok, és Lukács Balázs. A csapattól távozott Schmidt Gábor kapus, és Sámson Zoltán, akik munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudták vállalni Zalaegerszegen a futsalozást. Az edző elmondta még, hogy több edzőmérkőzést is terveztek a programba. Augusztus 1-jén, hétfőn az Aramis SE-t fogadtuk a Városi Sportcsarnokban, ahol 5-4-es győzelemmel kezdtük a felkészülési mérkőzések sorozatát. 8-án Veszprémbe, 15-én Budaörsre utazunk, 18-án csütörtökön a Dunaújváros csapata látogat Zalaegerszegre, majd 22-én és 29-én a szlovén első ligás NK Benedikt csapatával játszunk páros mérkőzést.

Ezután Németh Péter bemutatkozása következett, aki elmondta, hogy Szombathelyen kezdte a futsalt, meghatározó tagja volt a Haladás VSE csapatának, örült a Göcsej SK megkeresésének. Idősebb kora ellenére nem levezetni jött Zalaegerszegre, elérhető célnak tartja a felsőházba kerülést, játékával és mentalitásával arra fog törekedni, hogy a Göcsej SK újabb sikereinek részese lehessen.

Az esemény következő szereplője Bódis Tamás volt, aki a Sport36 Kft. képviseletében örömét fejezte ki abban, hogy cégük és a Göcsej SK között eddig meglévő jó kapcsolat és együttműködés egy magasabb szintre jutott, hiszen a két fél támogatói megállapodásának eredményeképpen a klub női futsal csapata Göcsej SK Sport36 néven fog szerepelni az élvonalban. Bódis Tamás elmondta, hogy nagyon tetszik számára az a céltudatos munka, ami Zalaegerszegen zajlik, bízik benne, hogy a klub sikerei a Sport36 Kft. számára is pozitív eredményeket fog hozni a következő években.

Horváth Kitti, a női csapat kapitánya beszélt arról, hogy milyen nagy kihívás lesz az NB1-ben való megkapaszkodás, hiszen nagy a szakadék az első- és a másodosztály színvonala között. Elmondta még azt is, hogy bízik a csapatban, amennyiben gyorsan fel tudják venni az NB1 ritmusát, akkor elérhető a kitűzött cél, az újoncként való biztos bennmaradás.

A sajtótájékoztató utolsó részében Friss Szabolcs elmondta még, hogy a férfi csapatnál célként fogalmazták meg a felsőházba, azaz a legjobb hat közé kerülést, a női csapatnál pedig az 5-7. helyezés elérését, ami a biztos bennmaradást jelenti.

A bajnokságok sorsolására augusztus első felében kerül sor, az első bajnokikra pedig szeptemberig kell majd várni. Az elnök elmondta még, hogy szeretnék újra kicsábítani a nézőket a Városi Sportcsarnokba, és remélhetőleg csapataink újra együtt ünnepelhetik szurkolóinkkal a Göcsej SK sikereit.

Tartalom megosztása: