keresés a weboldalon

Biztonságosan két keréken

Zalaegerszeg címer
Hírek

Biztonságosan két keréken

2013 április 24 - szerda
Megjött a jó idő! Végre előkerülhettek rejtekhelyükről a bringák és hódolhatunk kedvenc időtöltésünknek, a kerékpározásnak. Ahhoz, hogy biztonságosan tudjunk biciklizni, a közlekedési szabályok ismerete mindenki számára elengedhetetlen követelmény. Ezért meghívtuk Pintér László rendőr alezredest és Horváth László rendőr századost, akik a kerékpáros KRESZ alapjait ismertették meg velünk.

Először interaktív táblán mutatták be a legfontosabb tudnivalókat. Az elmélet után jött a gyakorlat, de mielőtt nyeregbe pattanhattunk volna, ellenőriznünk kellett a bringáink felszereltségét. Akinek nem voltak meg az előírt kötelező kerékpártartozékai, azok Laci bácsiéktól kérhettek.

A délután legjobb része az volt, amikor az ügyességi pályán gyakorolhattuk a balesetmentes közlekedést. Szinte mindenki kedvet kapott, hogy hazaérve kerékpárra szálljon.

A rendőr bácsik is arra ösztönöztek bennünket, hogy környezetünk védelmében minél többet használjuk biciklinket, nemcsak szórakozásként, hanem a mindennapjainkban is, közlekedési eszközként.

Gróf Lili
4.b
Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI

Tartalom megosztása: