keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Biztosítják a béremelést

Zalaegerszeg címer
Hírek

Biztosítják a béremelést

2005 szeptember 07 - szerda
Az önkormányzatok többségénél komoly gondot jelent a szeptemberi 4,5 százalékos közalkalmazotti béremelés kigazdálkodása. Többen jelezték – Zalából is – nem áll rendelkezésre a szükséges forrás.

A zalaegerszegi önkormányzat végrehajtja a béremelést. Mint dr. Gyimesi Endre polgármestertől megtudtuk, bár Zalaegerszeg sem kap egyetlen fillért sem arra, hogy a költségvetési törvényben előírt 4,5 százalékos bérfejlesztés forrásait biztosítani tudja, az önkormányzat úgy döntött, belső átcsoportosítással összeszedik a szükséges 50 millió forintot.
– De ennek ára van – teszi hozzá a polgármester. – Az iskolák ebben az évben nem számíthatnak pótlólagos pluszforrásra. A pénzt a beruházások, felújítások rovására tudjuk csak biztosítani. A kormány az idén is azt hangoztatta, hogy nem kapnak az önkormányzatok források nélkül többletfeladatokat, sajnos ez is azt bizonyítja, a kormány által vállalt dolgokért a településeknek kell helytállniuk. Úgy gondoljuk, kötelességünk kigazdálkodni a szeptemberi béremelést.

Tartalom megosztása: