keresés a weboldalon

Bödei győzelem a Bán István emléktornán

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bödei győzelem a Bán István emléktornán

2018 szeptember 27 - csütörtök
Hatodik alkalommal emlékeztek a 2013-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt testnevelőre, labdarúgó-edzőre, édesapára, Bán Istvánra. 

A torna a hagyományokhoz hűen megemlékezéssel kezdődött. A Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Petőfi Székhelyiskola hátsó udvarán elhelyezett emléktábla előtt dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott személyes hangvételű köszöntőjével emlékezett vissza azokra az időkre, amikor fia még a kiváló pedagógusnál tanulta meg a labdarúgás alapjait. Makovecz Tamás intézményvezető a hétfő reggeli közvetlen megbeszéléseket említette, amikor Bán István nagy odaadással mesélte az aktuális csapatainak, diákjainak az eredményeit. A megemlékezés végén koszorúkat helyeztek el az emléktáblánál, valamint a tornán résztvevő csapatok képviselői egy-egy szál fehér rózsával emlékeztek. A házigazda intézmény diákjai kék-fehér színekből összeállított luftballonokat engedtek az égbe, majd egy rövid mérkőzés erejéig megmutatták focitudásukat is.

Az idei tornán hét csapat (Afrika Sun Team, Kaviár Étterem, Ildikó Méterárú, Göcsej Nyomda, ZTE FC Öregfiúk-TRIÓ, Bödei SE, Becsvölgye) játszott, két csoportban a dobogós helyekért. A csoportmeccsek után a harmadik helyért a tavalyi bajnok Afrika Sun Team és a Göcsej Nyomda csapatai küzdöttek, ahol parázs hangulatú csatában az Afrika nyert 4-2 arányban. A döntő nem várt izgalmakat hozott. A ZTE és a Böcsei SE találkozón végig a bödeiek vezettek. A vége 2-2-es döntetlen. A büntetőrúgásoknál a bödeiek céloztak jobban és így elhódították a kupát.

A díjátadón Péter Zoltán, a ZTE FC egykori válogatott labdarúgója és Czigány Csaba egykori csapattárs segédkezett.

 

-P-

Tartalom megosztása: