keresés a weboldalon

Bokrétaünnep a Zala Megyei Kórházban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bokrétaünnep a Zala Megyei Kórházban (Videó)

2014 december 11 - csütörtök
Bokrétaünnepet tartottak a Zala Megyei Kórházban. Az intézmény Kardiológia és Szívsebészeti Centrumát májusban kezdték el építeni, amely mára elérte legmagasabb pontját. A beruházók és a kivitelezők közösen ünnepeltek.

Hagyományosan bokrétafát emeltek az új épület legmagasabb pontjára. A Kardiológia és Szívsebészeti Centrum mintegy 5,5 milliárd forintból épül. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár azt mondta: 10 évvel ezelőtt még csak 5, ma már 20 hasonló központban kezelik a szív- és érrendszeri betegeket Magyarországon.

A beruházás nagy részét európai uniós forrásból finanszírozzák. A teljes rekonstrukcióhoz azonban szükség volt a kormányzat segítségére is – emelte ki Vigh László országgyűlési képviselő.

Zalaegerszeg önkormányzata is támogatta a város egyik legfontosabb beruházását – hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester.

A Zala Megyei Kórházban időszerű volt már ez a beruházás – mondta Csidei Irén, a kórház igazgatója.

A Kardiológia és Szívsebészeti Centrum megépítésével olyan feltételeket tud biztosítani a Zala Megyei Kórház, ami eddig csak egyetemi intézményekben volt elérhető.

DZsu/P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: