keresés a weboldalon

Bokrétaünnep (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bokrétaünnep (Videó)

2017 június 27 - kedd
Bokrétaünnepet tartottak Andráshidán, az új óvodai épület tartószerkezetének elkészülte alkalmából. A kivitelezési munkákkal jó ütemben haladnak, így várhatóan ősszel birtokba vehetik a nevelési intézményt.

Több, mint 130 éve épült Andráshidán az a létesítmény, ami kezdetekben iskolaként, majd 1962-től önálló óvodaként működött. Most – a többszöri állagmegóvási munkálatok ellenére – rendkívül rossz állapotban van, így halaszthatatlanná vált egy új építése – mondta Novák Piroska, az Andráshidai Tagóvoda vezetője, majd hozzátette:

A projekt részeként 4 csoportszobát, fejlesztő- és tornahelyiséget, óvodavezetői, – és nevelőtestületi irodát, szülői fogadót, melegítő konyhát, öltözőket, valamint vizesblokkokat alakítanak ki. A munkálatok a megfelelő ütemben haladnak. A beruházás jelenlegi állapotáról Kónya Zoltán, a Homeland Kft. ügyvezetője tájékoztatott:

Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy azok az intézményi felújítások, melyekre eddig nem volt megfelelő forrás, a Településfejlesztési Operatív Program részeként megvalósulhassanak. Ennek köszönhetően költhetnek erre az óvodára 360 millió forintot – számolt be Balaicz Zoltán polgármester, aki hozzátette:

A hagyományoknak megfelelően az épület legmagasabb pontjára bokrétafát állítottak. Ezt Kónya Zoltán a kivitelező cég, a Homeland Kft. ügyvezetője és Vigh László országgyűlési képviselő helyezte el. A beruházás a tervek szerint őszre befejeződik.

V.D./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: