keresés a weboldalon

Bölcsődék Napja

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bölcsődék Napja

2011 április 21 - csütörtök
Az idei évtől van saját ünnepnapjuk a bölcsődei dolgozóknak. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium utasítása értelmében április 21-én emlékeznek meg országszerte a kisgyermek nevelőkről és a technikai dolgozókról. Zalaegerszeg 4 bölcsődéjében 115-en dolgoznak. Őket ünnepelték a város dísztermében.

Az ünnepség bevezetőjeként Prenner Zsuzsanna, az Egyesített Bölcsődék vezetője köszöntötte kollégáit. Köszönetet mondott nekik áldozatos munkájukért. Akadnak olyan bölcsődei dolgozók, akik 30-35 évet töltöttek már el a pályán. Kitért Prenner Zsuzsanna arra is, hogy Zalaegerszegen igazán van miért ünnepelniük a bölcsődei dolgozóknak. Országos viszonylatban is kimagaslóan jók ugyanis városunkban a bölcsődei körülmények, köszönhetően az önkormányzat felújítási programjának.

A köszöntőt követően kitűntetéseket adott át Gyutai Csaba polgármester, és Balaicz Zoltán alpolgármester. Az év technikai dolgozója elismerésben részesült Gergely Istvánné, míg az év szakmai dolgozója címet Tóthné Kelencz Erika, a Tipegő bölcsőde vezetője vehette át.

Jelenleg 300 kisgyermeket gondoznak a város 4 bölcsődéjében. A következő nevelési évre várhatóan 270 gyermeket tudnak felvenni. A bölcsődei beiratkozások jövő kedden indulnak.

F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: