keresés a weboldalon

Bölcsődék Napja (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bölcsődék Napja (Videó)

2015 április 21 - kedd
A Bölcsődék Napja alkalmából tartottak kedden ünnepséget Zalaegerszegen. Ebből az alkalomból munkájuk elismeréseként többen kaptak kitüntetést. A díjakat Gecse Péter alpolgármester adta át, aki elmondta: az önkormányzat és a bölcsődék között évek óta harmonikus a kapcsolat.

Az ünnepségnek ezúttal a Napsugár úti bölcsőde adott otthont, ahol a vendégeket Tóthné Kelencz Erika köszöntötte. A Tipegő Bölcsőde vezetője régi emlékeit idézte beszédében.

Az ország első bölcsődéje 1852. április 21-én nyitotta meg kapuit. Ezt a napot 2010-ben – kormányzati döntés következtében – hivatalosan is a Bölcsődék Napjává nyilvánították. Azóta a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék közösen ünneplenek – mondta el Prenner Zsuzsanna, a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék intézményvezetője, majd hozzátette:

Az ünnepségen a város vezetői, köztük Gecse Péter köszöntötte a megjelenteket. Az alpolgármester kiemelte: Zalaegerszegen magas színvonalú a bölcsődei ellátás. A város csaknem 400 hellyel az érintett korosztály 20 százalékának tud bölcsődei ellátást nyújtani. Az országos átlag egyébként 13 százalék.

Idén Az év kisgyermeknevelője címet Győrffy Csabáné a Napsugár Bölcsőde munkatársa kapta. Az év technikai dolgozója elismerést pedig Bangó Sándorné érdemelte ki. Emellett a kollégák javaslatára a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék minden tagintézményéből egy-egy munkatársat is jutalmaztak.

V.D./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: