keresés a weboldalon

Boltívek, üvegkupolák

Zalaegerszeg címer
Hírek

Boltívek, üvegkupolák

2006 november 06 - hétfő
Hogyan és mennyi pénzért lehetne erőteljesen növelni Zalaegerszeg turisztikai vonzerejét? Hogyan függ össze a zalai megyeszékhely fejlesztési elképzelése és az idegenforgalom fellendítése? Kiket érdemes megszólítani, „elcsábítani” zalaegerszegi kirándulásra, illetve több napos itt-tartózkodásra? Számtalan kérdés, amelyre többféle válasz is adható. A múlt héten megrendezett idegenforgalmi konferencia jó alkalom volt arra, hogy a szakemberek kicseréljék gondolataikat.

A decemberben átadásra kerülő fedett termálfürdő az idegenforgalmi beruházássorozat következő lépcsője, amellyel a város önkormányzata valamint a gébárti termálfürdő eddigi létesítményeinek építésében is kulcsszerepet játszó Aquaplus Kft. igyekszik fellendíteni Zalaegerszeg idegenforgalmát. György Zoltán, a beruházó társaság igazgatója a turisztikai konferencián több kuriózumról is beszámolt. Elsőként arról, hogy a pózvai kórház területén épült az ország egyik legmelegebb, több mint 90 fokos vizet termelő, jó hozamú termálkútja, amely ellátja majd – a kórház, idősek otthona, csecsemőotthon mellett – az üzemelő fedett fürdőt és a mellette épülő szállodát is. Egyébként az Aquaplus Kft. a városon belül is kiépítene olyan közműrendszert, amely geotermikus energia hasznosításával csökkentené a gázfogyasztók terheit. 

A ma már szerkezetkész fedett fürdő bemutatásakor György Zoltán azt mondta: olyan élményelemeket alakítanak ki, hogy a medence színeinek a változása a különféle fények mozgása, halványulása és erősödése programozott zenére változik. Az úgynevezett fényterápia maradandó élményt nyújt a vendégeknek. A fürdőt boltívek és üvegkupolák jellemzik, három élmény-, két termálvizes ülő- és három gyermekmedence várja a családokat. És a család szón, mint fogalmazott, hangsúly van.

Ugyanis olyan programajánlaton dolgoznak, amely egy család minden tagjának, felnőtteknek (nagyszülőknek is) és gyermekeknek minden napra programot nyújt. Céljuk, hogy elégedettek legyenek a vendégek, és jöjjenek legközelebb is.
A beruházás következő ütemében egy 7 ezer 353 négyzetméter alapterületű, 150 lakóegységes, 300 főt befogadó, négycsillagos szálloda épül. Emellett a jelenlegi termálfürdő területén – összekapcsolva a meglévő kültéri medencékkel – egy úgynevezett „termálsétányt” alakítanak ki, amely különböző látványelemek mellett (vízesés, szökőkút, trópusi növényzet) elvezeti a vendégeket a „szaunavilágba”. Ennek berendezése egy kastély istállójára fog emlékeztetni, amelynek padlásán relaxációs tér lesz kialakítva, földszintjén nyolcféle szauna, az alagsorban pedig kondicionáló- és gyógytornásztermek várják a pihenni vágyókat.
A szakemberek véleménye szerint a fejlesztés második ütemének befejezésére várhatóan 2008-ban kerül sor. (Zala-Lap Kft., V. Zs.)

Tartalom megosztása: