keresés a weboldalon

Bőséges növényválaszték

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bőséges növényválaszték

2006 április 04 - kedd
Az idei hosszú tél igencsak megvárakoztatta a kertbarátokat. Most már úgy tűnik, a tavasz visszavonhatatlanul beköszöntött, és a kertbarátok ismét hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek, a kertészkedésnek. Az Aranyeső Kertcentrumban is, itt a Körmendi úton, a tavaszi készülődés jegyében telnek a napok.

– Mik a legfontosabb teendők a Kertcentrumban?
– Tavaszi készülődésünk két fő részre osztható. Egyrészt gondoskodnunk kell az árukészlet feltöltéséről és az árudában teleltetett növények kitakarásáról, másrészt nekünk is el kell végezni a tavasszal esedékes metszési és növényápolási teendőket – válaszol Tóth Péter árudavezető.

– Milyen újdonságokkal várják a vásárlókat?
– Az idei évben a már megszokott magas minőségű növényválaszték mellett kiemelt hangsúlyt helyezünk szolgáltatásaink fejlesztésére. Saját tervező és kivitelező csapatunkra támaszkodva vállalunk komplett kivitelezési és kerttervezési munkákat minőségi garanciával. Specialista alvállalkozónkra támaszkodva a kerti öntözőrendszerek és a kerti tavak tervezését és kivitelezését is vállaljuk.

– Mik a legkeresettebb cikkek ilyenkor tavasszal?
– Árudánkat elsősorban a gyümölcsfák és szőlők nagy választéka miatt keresik fel a legtöbben. Közel kétszáz fajta, háromezer darabos készletéből válogathat a hozzánk betérő kertbarát. Egyre többen fedezik fel a kültéri fagyálló kerámiáinkat, és az egyéb terrakotta anyag edényeinket, melyek a dézsás és balkonkertészet kedvelőinek adnak korlátlan lehetőségeket. Egyre többen, a panelházak erkélyén is szeretnek kialakítani egy kis zöldsarkot. Ehhez nemcsak örökzöld vagy lombhullató dísznövényeket, de törpe növésű alma- és cseresznyeoltványokat is kínálunk.

– Meddig alkalmas az időjárás a tavaszi növénytelepítésekre?
– A későn jött tavasz miatt a természet is egy kis lemaradásban van. Nyugodtan telepíthetjük most a hagymás és szabadgyökerű szaporítóanyagot. Nem az időjárás a legfontosabb tényező, hanem a növények állapota. Amikor már az első levelek megjelennek, nem ajánljuk telepítésre ezeket a növényeket. A konténeres dísznövényeket azonban akár nyáron is kiültethetjük. Ekkor csak a folyamatos vízutánpótlásról kell gondoskodnunk. Minden növény telepítésénél gondoljunk arra, hogy hosszú évekre szóló döntést hozunk. Gondoljuk át, hogy az adott növény valóban jól fogja-e magát érezni az adott mikroklimatikus viszonyok között. Soha ne sajnáljuk a növény indulásához az ideális feltételeket biztosítani. Csak kiváló minőségű szaporítóanyagot ültessünk, ha kell használjunk szerves trágyát és kérjük szakember véleményét. Nálunk ezt a szakértő segítséget minden vásárlónk ingyenesen veheti igénybe. (Zala-Lap Kft., P. K. E.)

Tartalom megosztása: