keresés a weboldalon

Boszorkányok az Apáczaiban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Boszorkányok az Apáczaiban

2010 február 14 - vasárnap
A boszorkányoknak a mesék szerint elég nagy a hatalmuk, de mégis igényük lehet az önbizalom erősítésre, különben mi másért neveznének szépségversenyre. Az Apáczai ÁMK-ban február 13-án, szombaton délelőtt csak úgy zsongott a levegő a seprűn utazó hölgyektől. Bár a rendezvényt nyitó Kis-Hétrét együttes vezetője, Kardos Endre Bozi szerint a városban sokkal több boszorkány is leledzik, azért szép számmal jelentek meg az alsós korosztályból a különleges képességekkel bíró lányok (és fiúk).

Miután a Kis Hétrét együttes ezen alkalomra megzenésített versei felcsendültek, kezdetét vette a verseny, Lőrincz Nikolett színművész konferálásával. A kis boszorkányok nemcsak szépségüket csillogtatták, hanem képességeikből is ízelítőt adtak.

Az látszott, hogy a seprűn utazást elsajátítani sem megy máról holnapra, haladóknak azonban a komolyabb varázslatok, mint sebek eltűntetése sem jelent gondot.

Volt, aki a színpadi siker érdekében még saját kistestvérét is sütőtökké változtatta. Volt tehát izgulni valója a zsűrinek (Nitsch Erzsébet, Léder Anita, Andris Csilla), hogy ép bőrrel megússzák az eredményhirdetést, melyet boszorkánykörben duruzsolva vártak az érintettek.

Végül a 22 résztvevő között arattak az Eötvös-iskola diákjai. Csoportban a 2.a osztályosok, egyéniben Kiss Barnabás (3.a) érdemelt ki első helyezést. Különdíjban részesült Horváth Sába és Rékli Bíbor (1.a.).

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: