keresés a weboldalon

Boszorkányos egészség

Zalaegerszeg címer
Hírek

Boszorkányos egészség

2010 november 16 - kedd
A tíz éve hagyományos egészséghét vette kezdetét november 15-én az Öveges ÁMK-ban. A mai világban akár boszorkányos ügyesség is elkelhet a testi-lelki jólét megőrzéséért folytatott napi küzdelemben. Mégsem ezért lett az idei program mottója a boszorkányság, hanem hogy a gyerekek minél izgalmasabbnak találják a rendezvényt, mely így jobban rögzül az emlékezetükben.

A péntek estig tartó program nagy szabású (1-7-ig osztályos résztvevőkkel) boszorkánytalálkozóval indult. A kedélyek nyugtatására természetesen szépségversennyel, és energia levezető seprűs tánccal, illetve a rejtőzködő boszorkányok felkutatásával.

Hogy a kondérban főtt (gumi) kígyó fogyasztása mennyire szolgálja a jó emésztést, még kísérletileg nem támasztották alá, és a tanárok alkotta zsűri is inkább hátrahőkölt a váratlanul az üstből kihalászott ínyencségtől, de mint tudjuk ízlések és pofonok (és ízfokozók és tartósítók).

A hét többi napjain szintén a boszorkányságok jegyében játszóház és rajzverseny várja a gyerekeket, sőt még boszorkány futball is. De ezen kívül számos hagyományos és modernebb sportolási lehetőség, valamint egészségmegőrzést szolgáló tájékoztatók, tanácsadások szerepelnek a programban.

A hét végén, a felnőtteket is várják az intézménybe, ahol elsősorban az alternatív gyógymódok és prevenciós módszerek kapnak hangsúlyt testi – lelki szinten egyaránt. Aki bátor, valódi „boszorkánnyal” is találkozhat. Barasits Zsuzsanna 2012-re vonatkozó jóslataival áll az érdeklődők rendelkezésére.

Zala-Lap, B. K.

Tartalom megosztása: