keresés a weboldalon

Botfai Városrészi Napok (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Botfai Városrészi Napok (Videó)

2015 május 26 - kedd
Hagyományosan Pünkösdkor rendezték meg a Botfai Városrészi Napokat. Az érdeklődők nemcsak a családi programokon vehettek részt, mivel a Lakóterületi Sportklub fennállásának 65. évfordulója alkalmából egy műfüves futballpályát is felavattak.

Vasárnap ünnepélyesen felelevenítették Botfa múltját és áttekintették a városrész érdemeit. Vigh László országgyűlési képviselő köszöntőjében úgy fogalmazott: az ünnep előhívja azokat az értékeket, melyek fontossága a mai napig megkérdőjelezhetetlen.

A városrészi napok kiemelkedő programja volt a botfai LSC születésnapjának megünneplése. Ehhez kapcsolódva avatták fel az új műfüves pályát, melynek kialakításához Zalaegerszeg önkormányzata 8 millió forinttal járult hozzá, mondta el Balaicz Zoltán polgármester.

A településrész önkormányzati képviselője, Gecse Péter szerint a botfaiak közösségépítő munkája és összefogása nélkül a klub nem ünnepelhette volna meg ezt a jubileumot. Mint rámutatott, az új futballpályát elsősorban az utánpótlás-nevelésre szeretnék használni.

Az avatás után az érdeklődőket főzőverseny és kulturális műsor várta. A gyerekeket pedig a Kakaó zenekar szórakoztatta.

K.K./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: