keresés a weboldalon

Bővítés a Kis utcai óvodában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bővítés a Kis utcai óvodában

2011 szeptember 28 - szerda
Jó tempóban halad a Kis utcai óvoda átalakítása – ezt állapíthatták meg a szerdai, sajtótájékoztatóval egybekötött bejárás résztvevői. Az óvodát egy 90 négyzetméteres épületrésszel bővítették, többek között vizuális termet, 4 új foglalkoztató-szobát és más helyiségeket alakítottak ki. Megteremtették az akadálymentes közlekedés feltételeit is. A felújított Kis utcai óvodát a tervek szerint november 30-án adják át.

A bővítést az tette szükségessé, hogy a közel 120 éves Ady utcai óvoda már régóta nem felel meg a korszerű követelményeknek, bár családias hangulata miatt mindenki kedveli. A Kis utcai óvoda az átalakítás során a város legnagyobb és legmodernebb gyermekintézménye lesz.

– Tizenkét csoportunk lesz a mostani nyolccal szemben, 24 óvónénivel 12 dadussal és 300 gyerekkel – sorolja a változásokat Horváthné Ambrus Mariann, a Belvárosi Integrált Óvoda vezetője. – Ezzel a legnagyobb lesz a városban, de valamennyien azon leszünk, hogy ugyanolyan családias légkört nyújtsunk számukra, mint a kisebb óvodákban.

A Kis utca óvoda bővítése 118 millió forintba kerül – ebből 60 millió forint pályázati forrásból származik, 58 milliót pedig a város Deák Ferenc Új Városépítő Programja tett hozzá. A felújítások azonban ezzel nem érnek véget.

– A bölcsődék és óvodák azok az intézmények, amelyekre hosszú távon „számíthatunk” – mondja Balaicz Zoltán alpolgármester. – Szerencsére a jövőben is számos olyan pályázati lehetőség kínálkozik, aminek segítségével folytathatjuk a megkezdett munkát. A legsürgősebbnek az andráshidai óvoda rekonstrukcióját tartom, és időszerű a Kis utcai bölcsőde felújítása is. Biztos vagyok benne, hogy ezekre a célokra ezután is áldozni fog a város.

Az Ady utcai óvodából – hogy ne zavarják meg a pedagógiai munkát – csak jövő nyáron költöznek át a gyerekek a Kis utcába; ezzel közel 120 évi működés után az Ady utcában végleg bezár Zalaegerszeg első óvodája.

yr

Tartalom megosztása: