keresés a weboldalon

Új épületszárnnyal bővül a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új épületszárnnyal bővül a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

2024 február 19 - hétfő
Új épületszárnnyal bővül a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium. A 360 négyzetméteres, 3 szintes létesítmény 400 millió forintból valósul meg. A beruházást az intézmény fenntartója, a Notre Dame Rend finanszírozza, és várhatóan szeptember közepére lesz kész.

Az építkezés tavaly szeptember elején kezdődött. Most is folyamatosan zajlanak a munkálatok, hogy azokkal a következő tanév elejére végezzenek. A bővítésre azért van szükség, hogy méltó helyet kapjanak az iskola már meglévő és új szolgáltatásai.

A középső szinten lesz egy általános tanterem. Itt és a médiateremben érettségizhetnek is majd a végzősök. Az új szárnyban kap helyet a 200 év iratait őrző irattár, illetve a gazdasági iroda. Francoise nővér, a Notre Dame Rend főnöke kiemelte: csaknem 830 gyermek jár az intézménybe, ezért további létszámbővítést nem terveznek. A jövőben az infrakstruktúra és a szolgáltatások színvonalának fejlesztése a cél. Vigh László országgyűlési képviselő megköszönte az iskolának, hogy önerőből fejlesztik az épületet. Balaicz Zoltán polgármester azt hangsúlyozta, hogy a Mindszenty bővítése jól illeszkedik a város oktatási intézményinek fejlesztését célzó programba.

A Mindszenty iskola eredeti épülete 450 diáknak készült 100 évvel ezelőtt. Mostanra mintegy 490 általános iskolás és 340 gimnazista jár az intézménybe. A 91 fős tanári testülettel együtt nap, mint nap közel ezren használják az épületet. A fejlesztéssel az intézmény 14 360 négyzetméteressé bővül.

S.A./B.P.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: