keresés a weboldalon

Bővítik a kutyamenhelyet

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bővítik a kutyamenhelyet

2006 november 07 - kedd
A zalaegerszegi Bogáncs Állatvédő Egyesület idén júliusban kapott lehetőséget arra, hogy a Csilla-dűlő 6. szám alatt lévő állatmenhelyen a meglévő kiszolgálóépületet bővítsék. Az állatvédők örültek a hivatalos határozatnak, a fejlesztés november 2-án elkezdődött – tájékoztatta lapunkat az egyesület elnöke, Varsóczi Judit. Mint elmondta, két helyiséggel és egy orvosi szobával bővül a kutyamenhely, ahol a legutóbbi adatok szerint 81állatra vigyáznak.

– A menhely bővítésére azért van szükség, mert nem megoldott a műtéten átesett állatok elhelyezése, illetve az állatmenhelyen született, illetve a város területén talált, kitett kiskutyák elkülönítése – mondja Varsóczi Judit.
Mint minden hasonló állatvédő egyesület, így a Bogáncs is küszködik finanszírozási gondokkal. Működési támogatásuk egy részét (492 ezer 824 forintot) a Nemzeti Civil Alapprogram biztosítja, a zalaegerszegi polgármesteri hivatal 2 millió forinttal járult hozzá a működéshez, és ez évben dr. Ribiczey Pál volt alpolgármester saját keretéből 100 ezer forinttal járul hozzá az állatok eltartásához.

– A menhely bővítésének költsége 8 millió 600 ezer forintba kerül – folytatja az egyesület elnöke. – A számlánkra beérkezett 1 százalékos felajánlásokból (ez több mint 5 millió forintot tett ki) megtakarítottunk 3 milliót, az önkormányzattól pedig a fejlesztéshez kaptunk még 2 millió forintot. A hiányzót támogatásokból szeretnénk összeszedni.

Minden pályázati lehetőséget kihasználnak. Varsóczi Judit elmondja, szóbeli tájékoztatást kaptak már arról, hogy az Ausztria-Magyarország Interreg III/A. pályázati kiírásra beadott anyaguk a nyertesek között van. A pályázati pénzt szemléletformálásra, marketingtevékenységre, valamint az ehhez szükséges eszközök beszerzésére használhatják fel. Ezenkívül még szakmai konferenciák szervezésére, amely kapcsolódik az állatvédelemhez, az állatok szeretetre neveléséhez.

Az öröm mellett bosszúság is érte a közelmúltban az állatmenhelyet: betörtek a területre, és ellopták az újonnan vásárolt két darab 150 literes üstöt, amelyben a kutyusok ételét főzik. Az egyesület vezetése nagyon szeretné, ha a becsületes megtaláló visszaszolgáltatná. A legközelebbi beruházásuk egy új mélyhűtő lesz, ez szintén az állatok megfelelő étkeztetését szolgálja.
A Bogáncs Egyesület köszöni a támogatók hozzájárulását, a jövőben is számít felajánlásaikra és anyagi támogatásukra is. (Számlaszám: Zalavölgye Tak.szöv. 75500258-10824205.

Tartalom megosztása: