keresés a weboldalon

Bővítik az Izsák-iskolát (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bővítik az Izsák-iskolát (Videó)

2018 február 14 - szerda
Új szárnnyal bővül az Izsák Imre Általános Iskola. Az építkezésre a Zalaegerszegi Tankerületi Központ – minisztériumi támogatással – mintegy 123 millió forintot fordít. A tervek szerint az épületrésszel szeptemberre készülnek el.

Sorra újulnak meg a zalaegerszegi oktatási-, nevelési intézmények. Van, ahol új épül, máshol a meglévőt korszerűsítik vagy bővítik. Vigh László országgyűlési képviselő úgy véli: ezek a beruházások azért fontosak, mert a fiatalok jövőjét az ilyen helyeken alapozzák meg.

Az elmúlt 5 évben mintegy 50 fővel emelkedett az Izsák-iskola tanulóinak létszáma. Jelenleg az intézménybe 200 gyerek jár. A részletekről Herkliné Ebedli Gyöngyi intézményvezető tájékoztatott.

A rendezvényen résztvevő Balaicz Zoltán polgármester elmondta: ezzel a beruházással egy régi álma vált valóra a településrésznek.

A látványtervek szerint az iskola udvarán épül meg az új szárny, ami a meglévő objektumhoz hasonlóan, kontyolt magastetős kialakítású lesz. A zökkenőmentes közlekedés érdekében a két épületrészt folyósó köti majd össze – számolt be róla Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója.

A rendezvény zárásaként a megye-, a város- és az intézmény vezetői letették az alapkövet. Az időkapszulába többek között az alaprajzot, a látványtervet, a Zalai Hírlap szerdai számát, valamint a tanulók és pedagógusok névsorát helyezték el.

V.D./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: