keresés a weboldalon

Bővült a Diák-sziget (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bővült a Diák-sziget (Videó)

2011 december 21 - szerda
Újabb helyiséggel gazdagodott a zalaegerszegi Diák-sziget. Hétfőn ünnepélyesen is felavatták Széchenyi téri bázisukat, a Pince-szigetet, ami egykoron óvóhelyül szolgált.

A két helyiségből álló Pince-szigetet maguk a diákok alakították ki, s tették otthonossá. Festettek, dekoráltak, s tették alkalmassá a későbbi munkavégzésre. Az Izsák Imre ÁMK csaknem 80 millió forintot nyert egy pályázaton, melynek segítségével egy két éven át tartó programsorozatot valósítanak meg. Ennek lényege, hogy elősegítsék az elsősorban 12 és 29 év közötti korosztály társadalmi integrációját, iskolai előmenetelét, a munkaerő-piacra való bejutását, illetve a közéletben való részvételét. Gángó Zsuzsanna szakmai vezető szerint a most felavatott helyiségnek a sokrétű tevékenység megvalósításában nélkülözhetetlen szerep jut.

– Reméljük, hogy a Pince-sziget mihamarabb megtelik. A Zala Plázában megnyílt Diák-szigetnél azt tapasztaltuk, hogy az első héten mindössze öt-hat fiatal keresett fel bennünket, ám most már 25-30-an térnek be hozzánk. Ezen a helyen szakemberek részvételével, ha úgy tetszik irányításával lehet majd itt beszélgetni történelmi-, önismereti- és egyéb témákról, s ha valakinek kedve van filmet nézhet, játszhat vagy internetezhet- fogalmazott Gángó Zsuzsanna, a Diák-sziget szakmai vezetője.

A Diák-sziget szakembergárdája a Széchenyi téren kívül a Zala Pláza emeletén kialakított helyen, a Gazdasági Főiskola Karrier Irodáján, nagyobb rendezvények esetén pedig az Izsák Imre ÁMK-ban fogadja a hozzájuk betérőket.

VN/CSM

Fotó: Seres Péter

Nézze meg  a képgalériát!

Tartalom megosztása: