keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Bővült a tulajdonosok köre (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bővült a tulajdonosok köre (Videó)

2012 július 11 - szerda
Még több ember ihat ezután Zalavizet a megyében. Tizenegy településsel bővült a Zalavíz Zrt. szolgáltatási területe. Nőtt a vállalat tulajdonosi köre is. Huszonnyolc település önkormányzata vásárolt részvényt, amelyeket hivatalosan ma írtak alá.

Eddig 110 tulajdonosa volt a vállaltnak. Ez a szám mától 138-ra nőtt. Az ünnepélyes aláírásra a települések polgármesterei kaptak meghívást. Nagy András a Zalavíz Zrt. vezérigazgatója beszédében hangsúlyozta: az, hogy a települések tulajdonosi hányaddal akarnak rendelkezni, azt jelzi, meggyőzte őket a szolgáltatás minősége.

A 28 településből 18 településen eddig is a Zalavíz végezte a víziközmű szolgáltatást, azonban 10 olyan településsel is bővült a tulajdonosi kör, ahol más társaság végezte ezt a tevékenységet. Az egyik ilyen település Zalalövő. Vertetics László Zalalövő polgármestere így nyilatkozott a szerződéskötésről:

A Zalavíz Zrt. 2011-ben több mint 5 millió köbméter ivóvizet értékesített és 4,3 millió köbméter szennyvizet tisztított meg. Mindezt 124 településen végezte, amellyel 120 ezer lakost értek el. A tavalyi árbevétele több mint 3,5 milliárd forint volt.

S.Z./N.G.

Tartalom megosztása: