keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Bozsoki-hegy vízellátása

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bozsoki-hegy vízellátása

2006 november 02 - csütörtök
Zalaegerszeg déli peremterületének ivóvízellátását szolgáló kivitelezési munkák jó ütemben haladnak. A szolgáltatás megkezdéséhez az egyes- és kettesszámú nyomásfokozó műtárgyak elkészültek, a próbaüzemhez szükséges előkészítések a kivitelező, beruházó és üzemeltetővel közösen meghatározásra kerültek.

Első lépésként a Balatoni út mellett elhelyezett 1. számú nyomásfokozó műtárgy próbaüzeme kezdődik meg. A nyomásfokozó szivattyúk beüzemelése során a Szabadság utcában az eddigi hálózati nyomástól eltérő nyomásértékek (magasabb, alacsonyabb, de a jogszabályban előírtnak megfelelő) várhatóak. Ennek következtében előfordulhat a szolgáltatott ivóvíz elszíneződése. A lakások elzáró szerkezetei nagyobb nyomásnak lesznek kitéve, mely során a régi, elöregedett tömítések esetlegesen átereszthetnek (megnövekedhet a csapok csöpögése).

Az üzemeltető Zalavíz Zrt. és a beruházó zalaegerszegi Polgármesteri Hivatal, kéri az érintett ingatlanok tulajdonosait, hogy a fentiekből adódó kellemetlenségek elkerülése érdekében a már meglévő szerelvényeik tömítettségét, illetve vízmelegítésre szolgáló berendezéseik szabványos beszerelését szakemberekkel ellenőriztessék.

Kérjük, kísérjék figyelemmel környezetüket, a közterületet, és ha korábban nem tapasztalt vízfolyást, szivárgást, vagy egyéb vízhálózattal kapcsolatos rendellenességet tapasztalnak, azt jelezzék a Zalavíz Zrt. hibabejelentőjénél. (06-80-202-178)

Az 1. számú nyomásfokozó próbaüzeme 2006. november 7-én kezdődik.

A sikeres üzembe helyezést követően a 2. számú nyomásfokozó beüzemelése és a két nyomásfokozó együttműködésének beszabályozása is elkezdődik. A két nyomásfokozó összehangolása után indulhat a „hegyi vezetékek” előkészítése (nyomáspróba, fertőtlenítés).

A kivitelező ezt követően kezdi meg az új vízmérők felszerelését a fogyasztók meglévő vízmérőaknáiban a 2006. évben vízszolgáltatásra tervezett területeken. A vízmérők felhelyezésének időpontját következő tájékoztatónkban tudjuk megadni az előkészítési munkák előrehaladásának függvényében, mely előreláthatólag két hét múlva várható.

Tartalom megosztása: