keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Bozsoki hegyi ingatlantulajdonosok figyelmébe!

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bozsoki hegyi ingatlantulajdonosok figyelmébe!

2006 november 17 - péntek
Ezúton tájékoztatjuk az érintett lakosságot, hogy a Bozsoki hegy ivóvízellátásának próbaüzeme a korábbi tájékoztatás szerint megkezdődött. A próbaüzem során a Bozsoki utcai és a Szabadság utcai meglévő ivóvízvezetéken a nyomásviszonyok megváltoztak, a nyomás értéke jelentősen növekedett. A megnövekedett nyomás miatt a rendszer biztonságos működése nem garantált, ezért a polgármesteri hivatal és a ZALAVÍZ Zrt. a próbaüzemet leállíttatta.

A meglévő ivóvízvezeték-rendszer anyagminőségét a korábbi építés idején számított nyomásértékre tervezték, de a próbaüzem során kiderült, hogy az új beruházással fellépő nyomástöbbletet nem képes elviselni. Emiatt a Bozsoki utca és a Szabadság utca meghatározott szakaszán egy új megtápláló vezeték kiépítése mellett döntött a beruházó, hogy hosszú távon is garantálni tudja a biztonságos üzemelést.  A próbaüzem eredményeként fellépő többletmunka elvégzése feltétele az ivóvízrendszer üzembe helyezésének, így a beruházás első ütemének átadására előzetesen megadott november végi határidő nem tartható.

Az ellátással érintett területen első ütemben mintegy 150 db bekötés épült ki. Ezeknél az ingatlanoknál a vízórák felszerelése 2006. november 14-én elkezdődött, és várhatóan november végéig befejeződik.  A beruházás kivitelezője a területi képviselők által megadott telefonszámokon megkeresik az ingatlantulajdonosokat, hogy időpontot egyeztessenek a felszerelt vízmérők átvételére. Ezúton hívjuk fel az ingatlantulajdonosok figyelmét arra, hogy azok számára, akik a megbeszélés szerinti időpontban nem tartózkodnak a helyszínen, a vízóra felszerelése nem történik meg.

A vízórák felszerelésével kapcsolatos információ és időpont egyeztetés a kivitelező képviselőjénél, Fehér Attila (telefon: 30/507-6318) építésvezetőnél biztosított.
Egyúttal kérjük, hogy azok az ingatlantulajdonosok, akiknél a vízmérő felszerelése és átvétele megtörtént, biztosítsák a vízmérő aknák előírás szerinti lakattal történő lezárását. Ez nem csak a mérők mechanikai védelme miatt szükséges, de a sajnálatos módon fellépő lopásos esetek megelőzése érdekében is javasolt.

Kérjük a lakosság türelmét az ivóvízvezeték rendszer üzembe helyezésének időpontja tekintetében, hiszen a fogyasztó, a beruházó és az üzemeltető számára is a hosszú távon biztonságos működést garantáló műszaki megoldás kiépítése a cél.  Az üzembe helyezés végső időpontjával kapcsolatban – tekintettel a téli időjárásra és a technológiai előírások betartására – folyamatosan tájékoztatjuk az érintett lakosságot az írott és elektronikus sajtón keresztül. 

A lakosság további tájékoztatását a beruházás műszaki ellenőrei Havasi Ferenc (telefon: 30/331-1360) és Szabó Róbert (telefon: 30/227-9216), a hivatal Műszaki Osztályán Hegedűs Katalin (telefon: 502-128, e-mail: hegedus@ph.zalaegerszeg.hu) biztosítja.  
Kérjük, továbbra is kísérjék figyelemmel környezetüket, a közterületet, és ha bármilyen rendellenességet tapasztalnak, azt jelezzék a fenti telefonszámokon, vagy a Zalavíz Zrt. hibabejelentőjénél (telefon: 06-80-202-178). Együttműködésüket köszönjük!

Tartalom megosztása: