keresés a weboldalon

Bravúr a fővárosban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bravúr a fővárosban

2009 április 23 - csütörtök
BSE – Zala Volán ZTE 65-68 (20-17, 15-17, 16-18, 14-16) NB-I. női kosárlabda-mérkőzés, rájátszás az 5-6. helyért, 1. ford. Budapest-Városmajor 150 néző. Jv.: Hegedűs, Frányó.

BSE: Szlimák (16/12), Hardy (13/3), Maximovics (5/3), Zsovár (2), Milkova (15). Csere: Simon, Koncz, Kiss (14/6), Kocsis. Vezetőedző: Farkas Sándor.

Zala Volán ZTE: Szélesy (14/6), Takács (7), Rasheed (3/3), Varga Zs. (8), Horváth Zs. (14). Csere: Szalay (4), Ambrus (11/3), Pungor (7/3). Vezetőedző: Bencze Tamás.

Jól kezdett a Zala Volán ZTE, 8-4-re vezetett. Ezután azonban a BSE egy 10-0-s szériával 19-8-ra fordított. Ekkor úgy tünt, hogy a fővárosiak átrobognak a Zala Volán ZTE-n, ám a vendégcsapat védekezése fokozatosan feljavult, és a második negyed végén már megközelítette ellenfelét. Sőt, a nagyszünet után az egerszegi lányok a vezetést is átvették.

Védekezésükkel továbbra sem volt gond, ebben az időszakban jól fogták az ellenfél „pontgyárosait”. Ezután gyakorlatilag a találkozó végéig nem adta ki a vezetést a kezéből a Zala Volán ZTE. Volt, amikor 5-6 ponttal vezetett, amelyből hármat a mérkőzés végéig megőrzött. Így bravúros győzelmet aratott esélyesebb ellenfele ellen és 1-0-s előnyre tett szert az 5-6. helyért folyó páros csatában.

Vélemények

Bencze Tamás, a Zala Volán ZTE vezetőedzője: – Győzni jöttünk a fővárosba, bár tudtuk, hogy nehéz lesz. De erre készültünk egész héten, és a lányok ebben a szezonban még soha nem tettek annyit a győzelemért, mint most. A mérkőzésen a kulcskérdés az volt, hogy sikerül-e 50-60 pont környékén tartani a BSE-t, mert ennyi pontra mi is képesek vagyunk. Az eredmény mutatja, hogy elképzelésünket megvalósítottuk. De még nincs vége, remélem szombaton is sikerül győznünk.

Szélesy Judit, a Zala Volán ZTE játékosa: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hogy a BSE agresszívan fog védekezni. Szerencsére a mi védőjátékunk is jó volt ezen a találkozón. Ha egy kicsit pontosabban játszunk, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, de ez már a fáradtságunknak tudható be.

Ambrus Szandra, a Zala Volán ZTE játékosa: – A kezdeti bizonytalankodás után összeállta védekezésünk. Ennek köszönhetjük bravúros győzelmünket. Az 5. hely most már csak rajtunk múlik.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: