keresés a weboldalon

Bravúrgyőzelem a DVTK ellen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bravúrgyőzelem a DVTK ellen

2019 január 09 - szerda
Az alapszakasz második körét az Aluinvent DVTK ellen kezdte a ZTE NKK, méghozzá hazai pályán. Az újesztendő első bajnokija kemény, férfias küzdelmet hozott. 

Az első negyedben jól kezdtek a hazaiak és a 4. percig vezettek is. Ekkor egy kisebb rövidzárlat elég volt a vendégeknek, hogy fordítsanak, és nyolc ponttal elhúzzanak (10-18). Parker remek cserének bizonyult és vezérletével a ZTE került előnybe, megnyerve a negyedet. A második játékrészben kemény csaták folytak a parketten és ennek megfelelően sok belemenést és faultot is fújtak a sporik. Pusztai Petra és Horti Dóra pontjaival tartotta előnyét a haza csapat. A félidő hajrájában jobban koncentráltak a vendégek és Walker kosaraival fordítottak és előnnyel vonulhattak pihenőre (41-44). A nagyszünet után a negyed feléig tudta tartani előnyét a DVTK. Pusztai és Horti mellé Ndiba is felzárkózott és harcosan és ötletes játékkal sikerült fordítaniuk (62-61). A záró negyedben nagyon koncentrált játékot mutatott be a ZTE NKK. Ndiba nagyot harcolt a palánkok alatt és összesen 10 kiharcolt faultjával sokat tett a győzelemért. A negyed felénél hét ponttal elhúztak a hazaiak és ez döntőnek bizonyult. A hajrában a görög klasszis Evanthia Maltsi határozottsága és higgadtsága is kellett, hogy biztossá váljon a ZTE újabb bravúrgyőzelme (80-71).

Gáspár Dávid együttese nagyon sokat tett a sikerért és megérdemelten kapták a lányok a vastapsot a lelátóról!

Vasárnap újabb feladat vár a lányokra, hiszen az idén szerényebb célokért küzdő Cegléd otthonában próbálják meg újra győztesen elhagyni a parkettet.

-P-

Tartalom megosztása: