keresés a weboldalon

Bravúrgyőzelemmel kezdte a bajnokságot a ZTE NKK

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bravúrgyőzelemmel kezdte a bajnokságot a ZTE NKK

2016 október 13 - csütörtök
Jól sikerült Gáspár Dávid bemutatkozása a női kispadon. A 2016/2017-es bajnokság második fordulójában lépett először pályára a ZTE NKK, mivel az első fordulóban szabadnaposak voltak. Ellenfelük a nemzetközi porondon is remeklő VBW CEKK Cegléd volt.

Kemény és határozott védekezéssel készültek a lányok a magasabb szerkezetű ceglédiek ellen. Az első félidőben Kirby Burkholder remek játékának köszönhetően a zalaiak 14 pontos előnyt szereztek. A nagyszünet után tovább növelte előnyét a remekül célzó hazaiak és a 27. percben már 20 ponttal is vezettek. A negyedik negyedben védekezésben és támadásban is feljavult a Cegléd. A hazaiak elbizonytalanodtak és hullámvölgybe került a játékuk. A vendégek a mérkőzés hajrájára ledolgozták hátrányukat és a vezetést is átvették. Az utolsó percben Burkholder egy remek betörésből szerzett kosárral vette vissza a vezetést, majd Nagy Dóra remek labdaszerzéssel és két sikeres büntetővel biztosította be a ZTE NKK győzelmét.

A végeredmény: ZTE NKK- VBW CEKK Cegléd 81-78. Gáspár Dávid első tétmérkőzésén győzelemmel mutatkozott be a női kispadon és bizakodva várhatja a folytatást csapatával.

A ZTE NKK következő hazai mérkőzését az idén megerősödött Vasas Akadémia ellen vívja majd október 19-én.

Jóna István

 

Tartalom megosztása: