keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Bravúros győzelem

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bravúros győzelem

2006 november 05 - vasárnap
Zalakerámia ZTE-Szolnoki Olajbányász 83-71
(19-20, 19-23, 16-12, 29-16)Zalaegerszeg, 1500 néző. NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Jv.: Bognár, Palla, Győrffi.Zalakerámia ZTE: Simon (9/6), Miskovics (13/9), Latham (15), Misczuk (4), Bell (20/9). Csere: Gáspár (12/6), Hoffmann (6), Keresztes (4), Tóth Á. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Az első negyedben mindkét oldalon a támadásban jeleskedtek inkább a csapatok. A Zalakerámia ZTE az első négy percben 4 hárompontost dobott, de a vendégek sem hagyták magukat, s fej-fej mellett haladtak a csapatok. A folytatás a vendégeknek sikerült jobban s főleg eredményes betörésekből sorra eredményesek voltak. 19-29-nél már tízpontos volt az előnyük.

Nikola Lazics ekkor időt kért, s ezt követően jobban védekezve a hazaiak fokozatosan dolgozták le hátrányukat. Fordítani azonban egy bosszantó hiba miatt nem sikerült. A nagyszünet után ismét hullámvölgybe került a Zalakerámia ZTE, s 43-53-nál ismét tíz pontra nőtt a vendégek előnye. Ebben a piallanatban nagyon kevesen mertek volna fogadni arra, hogy a mérkőzésen végül hazai győzelem születik…

Ekkor azonban Nikola Lazics lehívta két amerikai légiósát, s a Miskovics vezette magyarok nagyszerű védőjátékot produkálva 55-55-nél utolérték ellenfelüket. Majd az elfáradó szolnokiak ellen átvették a játék irányítását s megszerezték első győzelmüket. A vendégeknek egyébként ez volt az első vereségük, idáig veretlenül vezették a tabellát.

Tartalom megosztása: