keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Bravúros utolsó negyed

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bravúros utolsó negyed

2009 április 15 - szerda
Marso-Vagép Nyíregyháza KK-Zalakerámia ZTE 81-87 (26-22, 18-23, 26-17, 11-25) Nyíregyháza, Bujtosi csarnok, 400 néző, v.: Kapitány, Frányó, Pozsonyi.

Marso-Vagép NYKK: Szavics (16), Booker (21/9), Siska (3/3), Sitku (8), Z. Helbich (16). Csere: Lekli, Vujacsics (13/6), Farkas A. (4). Vezetőedző: Ferenczi Tamás.

Zalakerámia ZTE: Hinnant (20/3), Watson (14/6), Kámán (18/12), Jones (23/9), S. Helbich (4). Csere: Gáspár (6), Simon L. (2), Trepák, Tóth Á. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Nagyon jól kezdett a Zalakerámia ZTE, pillanatok alatt 9-0ás vezetésre tett szert. Ezután azonban érthetetlen módon kapkodni kezdett. Nem jöttek be a dobások, Szavics pedig a hazai oldalon remekül egy-egyezett, sok kosarat szerzett. Kosarainak is köszönhetően fordított a hazai csapat.

A második negyed közepétől kezdve zónára tért át a nyíregyházi együttes  aminek ellenszerét sokáig nem találták a vendégek. A Marso-Vagép NYKK már a negyedi játékrész elején 74-63-ra vezetett. Ekkor azonban mintegy varázsütésre megváltozott a játék képe. Feljavult a Zalakerámia ZTE védekezése és Kámán tripláinak is köszönhetően ez pontokban is megmutatkozott.

A hazai csapat a 32. és 38. perc között egyetlen kosarat sem dobott, a Zalakerámia ZTE pedig ezidő alatt 21 pontot szerzett, és 74-63-ról 74-84-re fordított. A találkozó hajrájában a nyírségiek siettették a dobásokat, amelyek így pontatlanná váltak. A Zalakerámia ZTE higgadtan játszott, s bravúros győzelmével biztosította helyét a legjobb nyolc között.

Vélemények

Ferenczi Tamás, az NYKK vezetőedzője: – Három perc rövidzárlata okozta a vereségünket.

Völgyi Péter, a Zalakerámia ZTE vezetőedzője: – Jobban bírtuk erővel a mérkőzés hajráját. Nagyon fontos győzelmet arattunk. Örülünk, hogy már Nyíregyházán ünnepelhettük szurkolóinkkal együtt a legjobb 8 közé jutást.

Bodrogi Csaba, a Zalakerámia ZTE szakmai igazgatója: – Kámán, Jones és Hinnant ponterőssége is kellett bravúros győzelmünkhöz. A legjobb nyolc közé jutottunk, de ha szombaton nyerünk, még szebb lehet alapszakaszbeli teljesítményünk.

Tartalom megosztása: