keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Brit „sziget” a könyvtárban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Brit „sziget” a könyvtárban

2005 november 18 - péntek
A British Council közreműködésének köszönhetően új angol nyelvi forráskönyvtár nyílt a Deák Ferenc Megyei Könyvtárban. A minap rendezett ünnepélyes avatón megjelent John Pare, a BC magyarországi igazgatóhelyettese is.

A British Council – Nagy Britannia kulturális és oktatási intézete – hálózati együttműködés formájában 1998 óta tart fenn kapcsolatot magyar megyei könyvtárakkal. A Deák Ferenc Megyei Könyvtárban 1999. októberében nyílt meg a brit Gateway UK Tájékoztató Pont, amely most egy angol nyelvi forrásgyűjteménnyel egészült ki. Ennek köszönhetően a zalai könyvtár látogatói mintegy ezer új kötetet, hangkazettát, videóanyagot és CD-t tartalmazó gyűjteményt használhatnak ismereteik fejlesztéséhez, vagy éppen a nyelvtanuláshoz. E művek segítségével nem csupán az angol nyelvvek ismerkedhetnek meg mélyebben az érdeklődők, hanem bepillanthatnak Nagy-Britannia életébe, de akár szépirodalmi műveket is kölcsönözhetnek. A gyűjtemény teljes egészében a könyvtár tulajdonát képezi, melyet a könyvtár beiratkozott olvasói a könyvtári rend szerint használhatnak.

Tóth Judit, a Deák könyvtár igazgatóhelyettese érdeklődésünkre elmondta: elsősorban az általános és a középiskolák, valamint a különböző nyelviskolák részéről várnak az érdeklődést a forrásközpont iránt, de természetesen azoknak is ajánlják, akik önszorgalomból akarnak nyelvet tanulni. Mint megtudtuk, a British Council már hét éve támogaja az ország többi megyeközpontjában létrehozott gyűjtemény fenntartását, vagyis a tervek szerint kiemelt hangsúlyt fektet a zalaegerszegi „bázis” patronálására is. Ennek alapján a BC folyamtosan információt nyújt a nyelvtanulási, valamint a tanárok számára indított továbbképzési lehetőségekről. (Zala-Lap Kft.; P. Sz.)

Tartalom megosztása: