keresés a weboldalon

Bronzérmet szereztek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bronzérmet szereztek (Videó)

2019 május 23 - csütörtök
A bajnoki bronzérmet szerző ZTE női kosárlabdacsapatát köszöntötték szerdán a Városházán. A hölgyek a klub történetében másodszor állhattak a dobogó legalsó fokára. Emellett a Magyar Kupában is jól szerepeltek, ahol végül a negyedik helyen végeztek.

A volán társaságok átalakítását követően az egyesület megmaradását az önkormányzat és a helyi cégek támogatása biztosította – emlékeztetett Balaicz Zoltán. A polgármester szerint ez a példátlan összefogás a későbbi sikerek egyik alapját jelentette.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

A hölgyek előbb a Peac-Pécs ellen vívták ki a legjobb négybe jutást, ahol végül a későbbi bajnok Sopron állta útjukat. A bronzérmet a Győr ellen, hátrányból felállva szerezték meg, ami a játékosok szerint méltó lezárása volt egy kihívásokkal teli idénynek.

Gáspár-Szalay Virág – a ZTE NKK visszavonuló csapatkapitánya:

Nehéz, de egyben örömteli szezonként tekintett vissza az elmúlt hónapokra Gáspár Dávid is. A vezetőedző elsősorban csapata összetartó erejében látta a siker kulcsát.

Gáspár Dávid – vezetőedző, ZTE NKK:

A héten biztossá vált, hogy a mester távozik posztjáról, és a nemzetközi porondon is érdekelt Sopron Basket együttesét irányítja a következő szezontól. Utódját várhatóan a jövő hét közepén jelenti be a klub.

K.Zs./K.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: