keresés a weboldalon

Bú és bánat elkerüljön

Zalaegerszeg címer
Hírek

Bú és bánat elkerüljön

2008 január 05 - szombat
„Egy évvel öregebbek lettünk, de senkin nem látok több ráncot…” – tréfálkozott köszöntője elején dr. Gyimesi Endre polgármester, az Arany Bárány Szálloda télikertjében megtartott újévi fogadáson. A már hagyományos rendezvényen – ezúttal számos újszerű, hangulati elemmel, a Black and Proud fellépésével – a város közéletének meghatározó személyiségei vettek részt, és mint elhangzott az elért sikerekben valamennyien részt vettek.

A polgármester hangsúlyozta: annak ellenére, hogy az önkormányzatok helyzetét az országos, központi költségvetés még tovább nehezítette, a vállalt feladataikat a város teljesítette. Utalt az elmúlt év fejlesztéseire, a Kossuth utca rekonstrukciójára, az uniós támogatással folyó nagyprojektekre, kulturális programsorozatokra. Mint fogalmazott, összefogással teremthető csak élhető, otthonos város, és hogy ez megvalósuljon, elkötelezettségre, kitartásra és hitre van szükség. 2007-ben „Családbarát önkormányzat” elismerést kaptak, a megyei jogú városok közül a legbiztonságosabb város Zalaegerszeg lett.

Dr. Gyimesi Endre szólt arról is, hogy a tovább csökkenő források mellett kellő lelkierő és még nagyobb összefogás szükséges 2008-ban. Folytatni kívánják a már megkezdett munkákat, otthonos, szép Zalaegerszeget szeretnének, amely a lehetőségek városa is egyben. Az önkormányzat a város további fejlődéséért mindet megtesz, a polgármester ehhez a munkához kérte a jelenlévők segítségét és támogatását. Mint mondta, a bú és a bánat kerülje el Zalaegerszeget az idén is.

Ezt követően a Zalaegerszegért Díjat adta át Jochen Hartloffnak, Kusel polgármesterének, aki a decemberi ünnepségen hivatali elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni. A németországi testvérváros vezetője köszönetet mondott az elismerésért, majd méltatta a két város együttműködését.

A Zalaegerszeg Innovációs Díját idén két gazdasági társaság kapta: a Mould-Tech Mérnöki Kft, melyet két mérnök és két közgazdász szakember alapított 2001-ben. A szerszámgyártás mellett 2007-ben elsősorban az autóipar, az elektronikai ipar és a telekommunikáció területén dolgoztak. A vállalkozás célja a további minőségi előrelépés biztosítása, elsősorban orvostechnikai eszközök gyártásával. Az elismerést Molnár Gábor cégvezető vette át. A Zalaszám Informatika Kft., korszerű szolgáltatásaiért és minőségi termékeiért érdemelte ki az innovációs díjat. Sikereit elsősorban a közigazgatás és a vállalatok speciális feladatainak informatikai támogatásában nyújtott ügyviteli tanácsadási, minőségbiztosítási, alkalmazásfejlesztési szakértelmével alapozta meg. A kitüntetést a polgármester dr. Szász Péter ügyvezető igazgatónak nyújtotta át. (Zala-Lap Kft., V.Zs., P.K.E.)

Tartalom megosztása: