keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Búcsú a salaktól

Zalaegerszeg címer
Hírek

Búcsú a salaktól

2005 április 06 - szerda
Búcsúztató ünnepséget tartottak a Városi (ZTE) Stadion mögötti pályán. Az ok, a régi salakos helyén műfüves pálya épül. Búcsúzóul a ZTE utánpótlás csapatai, valamint a kivitelezők és a város csapata játszottak utolsó mérkőzést a salakon.

A folytatásban Kugler László, a sportbizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket és hangsúlyozta, hogy már épült műfüves létesítmény az országban, de várakozásunk szerint ez lesz a legjobb, amely minőségi változást hoz a város labdarúgói számára.

Dr. Gyimesi Endre polgármester elmondta, hogy az első pályát 90 éve létesítették a Zala partján. Reményét fejezte ki, hogy a kivitelezők remek munkát végeznek, s akkor a későbbiek során újabb pályák megépítését is elnyerhetik a közbeszerzés útján. Az állam 77 millióval, míg az önkormányzat 66 millióval járul hozzá a létesítmény megépítéséhez.

A pálya nemzetközi méretű (110 x 70 méteres) lesz, villanyvilágítással ellátva. Dormán László, a kivitelező Hydrocomp Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a pályát a Celldömölki Kemélyép segítségével építik meg. Bár a tervezettnél később vonulhattak fel a területre, szeretnék május végére átadni a létesítményt. A műfüves létesítmény mellett egy füves pálya is megépítésre kerül. Az esemény zárásaként dr. Gyimesi Endre és Dormán László a leendő műfüves pálya középpontjában elhelyezték az alapkövet.

Tartalom megosztása: